Főcsoport döntőbe jutott a Patriots és a Seahawks

A papírformának megfelelően a New England Patriots és a címvédő Seattle Seahawks jutott főcsoportdöntőbe az NFL rájátszásában.


Az alapszakaszban az Amerikai-konferenciában (AFC) élen záró Hazafiak egy végletekig izgalmas mérkőzésen 35-31-re múlták felül a két éve bajnok Baltimore Ravens csapatát. A meccsen végig a vendégek vezettek, de a hazaiak alig több mint öt perccel a vége előtt fordítottak Tom Brady harmadik hatpontos átadásával, amely pályafutása 46. touchdownt eredményező passza volt a rájátszásban a háromszoros bajnok irányítónak, aki ezzel megdöntötte a San Francisco 49ers gárdáját négyszer bajnoki címre vezető Joe Montana rekordját (45).

A Ravens ugyan még támadhatott a győzelemért, de irányítója, Joe Flacco eladta a labdát kevesebb mint két perccel a találkozó vége előtt. A bostoniak vezetőedzője, Bill Belichick pedig 20. győzelmét érte el a rájátszásban, ezzel pedig utolérte az örökranglista élén a Dallas Cowboys korábbi legendás mesterét, Tom Landryt.

A Nemzeti-főcsoport (NFC) első helyén végzett Seattle elsősorban a liga elismerten legjobb védelmének köszönhetően nyert 31-17-re, ugyanis három labdát szerzett a Carolina Panthers támadóitól. Az NFL-ben 2006 óta először fordult elő, hogy a címvédő mérkőzést nyert a rájátszásban.

Jövő vasárnap a New England Patriots a Denver Broncos-Indianapolis Colts, míg a Seattle Seahawks a Green Bay Packers-Dallas Cowboys párharc győztesét fogadja.

AMERIKAI FUTBALL
Eredmények, főcsoport-elődöntők:
AFC:
New England Patriots-Baltimore Ravens 35-31
NFC:
Seattle Seahawks-Carolina Panthers 31-17

Videók