Chiefs-Eagles: az NFL készen áll a bulira

A szezon két legjobb csapata találkozik a Vince Lombardi-trófeáért.


Végre vége az éves várakozásnak, amelyet az egész amerikai sport vár. Az 57. Super Bowlra vasárnap hajnalban (00:30) kerül sor, amikor a Philadelphia Eagles a Kansas City Chiefs ellen lép pályára a State Farm Stadiumban. Ez lesz a harmadik alkalom, hogy ez a stadion ad otthont a mérkőzésnek, miután 2008-ban a Giants, 2015-ben pedig a Patriots lett a bajnok.

A stadion 63 400 néző befogadására alkalmas, és szokás szerint az egyik fő attrakció a meccsre szóló jegy ára. A legolcsóbb jegyek az Eagles-Chiefs mérkőzésre 5368 dollárba kerülnek, míg a legdrágábbak 41 400 dollárba.

A szezon két legjobb csapata találkozik a Vince Lombardi-trófeáért. A "Phili" csapata határozott léptekkel haladt a vasárnapi találkozó felé. Jalen Hurts vezérletével az előző fordulókban elsöprő dominanciát mutattak, a divíziós szakaszban 38-7-re verték a Giantset, a nemzeti konferenciában pedig 31-7-re a 49erst, és mindezzel nagyobb bonyodalmak nélkül jutottak a döntőbe.

De az alapszakasz MVP-je, Patrick Mahomes lesz az ellenfelük. A Chiefsnek nehezebb dolga volt a divízióban, a Jaguars 27-20-as győzelmével, és a sztárirányító bokafájdalmai miatt a vártnál jobban megszenvedtek. Mahomes azonban kulcsfontosságúnak bizonyult a konferencia döntőjében a legutóbbi Super Bowlban játszó Bengals ellen. amit 23-20-ra megnyertek, amellyel Phoenixbe kerültek, és az 1970-es és 2020-as San Francisco 49ers elleni győzelem után a harmadik Vince Lombardiért harcolnak.

A döntő mérkőzésre mindkét fél számíthat a legjobbjaira. A Chiefsnél Mahomes bokaficama már nem gond. Az irányító egész héten részt vett az edzésen, beleértve a tegnapi edzést is, és már játszhat. Az elkapó JuJu Smith-Schuster, aki a Bengals elleni amerikai konferencia döntőt térdpanaszok miatt kihagyta, szintén megkapta a vasárnapi meccsre szóló engedélyt. A Philadelphia Eagles irányítója, Jalen Hurts, akit vállpanaszok miatt két meccsre kimaradt, a csapattal edzett, és az utolsó meccsre alkalmasnak jelentkezett. A sérültlistán az egyetlen Eagles-játékos, aki kétséges, az Britain Covey, akinek combhajlítóhúzódása van.

Borítókép: Peter Casey/Getty Images

Videók