Brady megerősítette, itt a vége

A játékos 22 szezon után vonul vissza.


Tom Brady kedden hivatalosan bejelentette, hogy befejezi pályafutását az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában (NFL).

"Mindig is hittem, hogy ha nincs meg a százszázalékos elkötelezettség, akkor nem lehet sikeresnek lenni. Nehéz leírnom, de már nincs meg ez az elkötelezettség" - írta közösségi oldalán a 44 éves irányító, aki hozzátette, az elmúlt 22 évben mindent megtett, ami tőle telhető. 

"A pályán vagy az életben nincs rövid út a sikerhez. A siker az, amit annyira szeretek. Minden nap egy fizikai, mentális és érzelmi kihívás volt, amely lehetővé tette számomra, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki magamból".

Brady 2000 és 2019 között a New England Patriots játékosa volt, csapatával hat Super Bowl-t nyert. Ehhez még egyet hozzátett a Tampa Bay Buccaneersszel, amellyel 2020-as odaszerződése után tavaly februárban bizonyult a legjobbnak.
A liga történetének egyetlen hétszeres bajnoka minden jelentősebb statisztikai mutatóban - TD-passzok, győzelmek, passzolt yardok - vezeti az NFL örökrangsorát. Háromszor választották az idény és ötször a Super Bowl legértékesebb játékosának.
 


Brady január 23-án játszotta utolsó mérkőzését, amikor a Tampa Bay Buccaneers a rájátszás második körében, a főcsoport-elődöntőben búcsúzott a Los Angeles Ramsszel szemben.

Borítókép: Twitter.com/Tom Brady

 

Videók