Brady irányításával, de Meskó nélkül játszhat az AFC!

Amennyiben rosszul alakulnának a New England Patriots dolgai, akkor Tom Brady irányíthatja az AFC csapatát a 2012-es NFL Pro Bowlon. Sajnos a magyar származású, Meskó Zoltán nem került be a keretbe.


Az NFL hivatalosan is bejelentette a 2012-es Pro Bowl kereteket. A sorozat első részében az AFC válogatottjával foglalkozunk, de beharangozó gyanánt az NFC válogatottat Aaron Rodgers irányíthatja, míg cseréje Drew Brees lehet. Mielőtt rátérnénk az AFC keretének bemutatására érdemes megjegyezni, hogy a játékosok lemondhatják a Pro Bowlon való szereplést. A Super Bowlba jutó csapatok labdarúgói rendre lemondják ezt a mérkőzést.

Irányító:
Nincs meglepetés! A New England Patriots ásza, Tom Brady kapta a legtöbb szavazatot, így elvileg ő irányíthat, majd a január 29-én Honolulun megrendezendő mérkőzésen. Brady az idei évben 4897 yardot passzolt, 36 touchdown átadása volt és 11-szer eladta a labdát. A harmincnégy esztendős QB-ra hatalmas teher hárul, hiszen csapatánál általában neki kell kijavítania a védelem hibáit. A cseréi a Pittsburgh Steelers elpusztíthatatlan QB-je, Ben Roethlisberger és a San Diego Chargers irányítója, Philip Rivers. Meglepő módon Tim Tebow (Denver Broncos), Cam Newton (Carolina Panthers) és Andy Dalton (Cincinnati Bengals) sem kapott elég szavazatot a csapatba kerüléshez.

Futó:
A szavazatok alapján a Baltimore Ravens játékosa, Ray Rice kezdhet, majd a Pro Bowlon. A mindössze huszonnégy esztendős running back a 2011-es szezonban 267-szer futott, amelyekkel 1,173 yardot hozott csapatának, nem mellesleg 10 touchdownt szerzett. A cseréi a Jacksonville Jaguars-ból, Maurice Jones-Drew, illetve a Houston Texans-ból, Arian Foster lehet.

Fullback (ő blokkol a running backnek, egyes játékban ő is futhat):
A futó posztokat a Baltimore Ravens játékosai uralják, ugyanis Vonta Leach szintén a marylandi alakulat alkalmazottja.

Elkapók:
A két kezdő elkapó Wes Welker (New England Patriots) és Mike Wallace (Pittsburgh Steelers) lehet. Brady egyik kedvenc célpontja idén is káprázatos formában van. A harminc esztendős játékos 116-szor kapta el idén a labdát, ezekkel 1,518 yardot és 9 TD szerzett csapatának. A Steelers huszonöt esztendős játékosa „csak” 71-szer kapta el a játékszert, de 1,182 yardja és 8 TD-je önmagáért beszél. A cserék között ott találjuk AJ Greent (Cincinnati Bengals), aki 2003 óta az első újonc ezen a poszton szerepelhet és Brandon Marshallt (Miami Heat).

Tight end:
Természetesen Rob Gronkowski kapta a legtöbb szavazatot. A New England játékosa káprázatos szezont produkál. A posztjához képest rengeteg használja őt Tom Brady. A huszonkét esztendős játékos 1,219 elkapott yardnál és 15 TD-nél jár. Cseréje a 9. Pro Bowl részvételére készülő, Antonio Gates lehet.

Tackle:
A támadófal két szélén Joe Thomas (Cleveland Browns) és Jake Long (Miami Dolphins) kezdhet. Cseréjük a New York Jets játékosa, D'Brickashaw Ferguson lehet.

Guard:
Amennyiben Brady és a New England játékosai ott lesznek a Pro Bowlon, akkor ezt a pozíciót kisajátítják maguknak, ugyanis a szavazatok alapján a két kezdő Logan Mankins és Brian Waters is a „Hazafiakat” erősíti. A kispadra Marshal Yanda (Baltimore Ravens) ülhet le.

Center:
”Big Ben” helyett ezúttal Tom Brady-nek adhatja hátra a labdát Maurkice Pouncey (Pittsburgh Steelers). A másodéves játékos tavaly sérülés miatt nem lehetett ott Honolulun. Pouncey cseréje Nick Mangold (New York Jets) lehet.

Defensive end:
A védőfal két szélén Dwight Freeney (Indianapolis Colts) és Andre Carter (New England Patriots) kaphat, majd szerepet. A két tapasztalt védő összesen 21 éve játszik az NFL-ben. Freeney ebből a harmatgyenge Colts-ból is képes kiemelkedni. A 2011-es szezonban 18 szerelést, 7.5 sacket és 2 kierőszakolt fumblet tud felmutatni. Carter a Patriots védelmének egyik oszlopos tagja. Ebben a szezonban 52 szerelést, 10.0 sacket és 2 kierőszakolt fumblet jegyez. A két rutinos játékos mögött, Elvis Dumervil (Denver Broncos) kaphat, még szerepet.

Defensive tackle:
Amennyiben rosszul alakulnának a dolgok, akkor összesen 297 kiló állna ezen a poszton. A szavazatok alapján Haloti Ngata (Baltimore Ravens) és Vince Wilfork (New England Patriots) játszhat kezdőként. A Ravens ”buldózere” idén 60 szerelést, 5.0 sacket és 3 kierőszakolt fumblet mutatott be. Társa 49 szerelést, 2.5 sacket, 3 kierőszakolt fumblet és 2 interceptiont ért el ebben az idényben. A cserepadra egy korábbi „Hazafi” Richard Seymour (Oakland Raiders) ülhet le.

Outside linebacker:
Terrell Suggs (Baltimore Ravens) és Von Miller (Denver Broncos). Egy NFL rajongónak ennél több nem kell. A liga két legjobb védőjéről van szó. Suggs a mostani szezonban 64-szer szerelte ellenfelét, 13-szor sackelte az irányítókat és 6 kierőszakolt fumblet szerzett. Az újonc Miller a 2011-es szezonban 64 szerelést, 11.5 sacket, illetve 2 kierőszakolt fumblet mutatott be. A két játékos cseréje sem kis név. ugyanis Tamba Hali kapta a harmadik legtöbb voksot.

Inside linebacker:
Az elnyűhetetlen Ray Lewis 16. szezonját teljesíti az NFL-ben és még mindig ő a liga egyik legjobb védőjátékosa.  A mostani kiírásbán 88 szerelést, 2.0 sacket, 2 kierőszakolt fumblet és 1 interceptiont tud felmutatni. A kispadra a 126 szerelésnél járó, Derrick Johnson (Kansas City Chiefs) ülhet le.

Cornerback:
Darrelle Revis (New York Jets) és Champ Bailey (Denver Broncos) is meghatározó alakjai a ligának, így nem meglepő. Hogy ezen a poszton ők kapták a legtöbb voksot. A Jets játékosa 51 szerelést, 4 interceptiont és 1 TD tud felmutatni. A Broncos sztárja sem panaszkodhat idei teljesítményére, ugyanis 36 szerelést, 1 kierőszakolt fumblet és 2 IT-t szerzett. A Houston Texans védője, Johnathan Joseph
lehet a csere a mérkőzésen.

Free safety:
Ed Reed (Baltimore Ravens) helyét sem kérdőjelezheti meg senki, ebben a csapatban. A harminchárom esztendős védő 48 szerelést, 1.0 sacket, 1 kierőszakolt fumblet és 3 interceptiont szerzett. Cseréje a San Diego Chargers játékosa, Eric Weddle lehet.

Strong safety:
Troy Polamalu a liga egyik legjobb játékosa. Tavaly őt választották meg az NFL legjobb védőjének. A harminc esztendős játékos idén 89 szerelést, illetve egy-egy sacket és interceptiont jegyzett. Érdekesség, hogy tavaly hétszer halászta le a levegőből az ellenfél irányítójának a passzát.

Punter:
Shane Lechler (Oakland Raiders) 77 puntot rúghatott az idén, átlagban 50.7 yardot szállt a levegőben a labda. Leghosszabb puntja 80 yardos volt.

Rúgó:
Sebastian Janikowski (Oakland Raiders) a 2011-es szezonban 31 mezőnygól kísérletéből 27-et értékesített, ezek közül hat 50 yardnál hosszabb field goal volt. 2011. szeptember 12-én a Denver elleni mérkőzésen volt egy 63 yardos mezőnygólja, amely NFL rekordnak számít.

A visszahordásokért a Pittsburgh Steelers egyik legjobb elkapója, Antonio Brown felelhet.

Videók