Bepinkült az NFL, kikapott a Patriots - ez történt az 5. fordulóban

Peyton Manning megdobta az első interceptionjét az NFL idei szezonjában, de így is legyőzte a Denver Broncos a Dallas Cowboys csapatát, ahogyan a Kansas City Chiefs is veretlen 5 forduló után, ellenben a New England Patriots kikapott a Bengals otthonában.


Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is csatlakozott az NFL az októberben rendezendő mellrák ellenes kampányhoz, amelynek köszönhetően több helyen megjentek a harc jelképe a rózsaszín karszalag, de a játékosokon és a játékvezetőkön is meg volt található. Változás, hogy ebben az idényben a szabálytalanságot jelző sárga zászló színe is pinkre váltott a betegség elleni harc tiszteleteként.

A bajnokság 5. fordulójában azonban a játékosok nem lettek puhányabbak. Továbbra is folytatja menetelését Peyton Manning és a Denver Broncos csapata, amely a vártnál nehezebben, 51-48-ra győzte le a Dallas Cowboys-t. A vadlovak irányítójának 3 átadása ért pontot, emellett saját maga is futott egyet. A hazaiak QB-ja, Tony Romo sem akart elmaradni a már élő legendaként jegyzett ellenféltől, bár az igen jól mutató 5 TD-passza is kevés volt a győzelem megszerzéséhez.

Továbbra is veretlen a Kansas City Chiefs gárdája, akik szintén idegenben, Nashville-ben arattak 26-17-es győzelmet a Tennessee Titans ellen. Alex Smith most nem hozta azt az elképesztő formáját, mivel pontot nem sikerült összehoznia, ellenben egyszer eladta a labdát az ellenfélnek.ű

Sean Peyton visszatérésével a New Orleans Saints is szárnyal, legyőzhetetlenségükre a Chicago Bears sem találta meg az ellenszert, 26-18-ra maradtak alul a medvék.

Elveszítette veretlenségét a Seattle Seahawks, amely Indianapolis-ban kapott verést a Colts csapatától. A New England Patriots-nak sem sikerült megtartania 100%-os mérlegét, miután gyenge támadójátékának köszönhetően 13-6-os vereséget szenvedett a Cincinnatti Bengals ellen. A hazafiaknak még lett volna esélye az utolsó támadásból hosszabbításra menteni a mérkőzést, de Tom Brady átadása ellenfelet talált.

A forduló rangadóját New Yorkban rendezték, ahol az NFC East csoportján belül találkozott a Giants és a Philadelphia Eagles. A sasoknak a vezetésük ellenére nem indult jól a mérkőzés, hiszen első számú irányítójuk, Michael Vick ismét megsérült, de a második félidei játékával a csereként beálló Nick Foles megnyugtatta a csapat szurkolóit, hogy vele sem kerülnek gondba a kedvencek.

Bátyjával ellentétben viszont Eli Manning pocsék szezont tudhat magáénak. Az óriások quarterback-je kétszer adott TD-passzt, viszont háromszor eladta a játékszert. Többek közt a gyenge QB teljesítménynek is köszönhetően, a Giants továbbra is győzelem nélkül áll a ligában.

A forduló meglepetését viszont a nagy alma másik csapata, a New York Jets okozta, amely Atlantában aratott 30-28-as győzelmet. Geno Smith elképesztően játszva, 3 TD-átadással segítette győzelemhez csapatát

AMERIKAI FUTBALL
NFL-Alapszakasz, 5. forduló
Cleveland Browns - Buffalo Bills 37-24
Chicago Bears - New Orleans Saints 18-26
Cincinnatti Bengals - New England Patriots 13-6
Green Bay Packers - Detroit Lions 22-9
Indianapolis Colts - Seattle Seahawks 34-28
Miami Dolphins - Baltimore Ravens 23-26
New York Giants - Philadelphia Eagles 21-36
St. Louis Rams - Jacksonville Jaguars 34-20
Tennessee Titans - Kansas City Chiefs 17-26
Arizona Cardinals - Carolina Panthers 22-6
Dallas Cowboys - Denver Broncos 48-51
San Francisco 49ers - Houston Texans 34-3
Oakland Raiders - San Diego Chargers 27-17
Atlanta Falcons - New York Jets 28-30
szabadnaposok: Minnesota Vikings, Pittsburgh Steelers, Tampa Bay Buccaneers, Washington Redskins

Videók