A Los Angeles Chargersben folytatja a hányattatott sorsú running back!

A korábbi Ravens futó, J.K. Dobbins egy évre ír alá a Chargershez.


A váltás újra összehozza a backet Greg Roman támadó koordinátorral, valamint korábbi csapattársával, Gus Edwardsszal.

Amikor egészséges tudott maradni, Dobbins volt a Baltimore kezdő futója, Edwardshoz képest teljesen más skillsettel rendelkező játékos, passzjátékokban is használható, emellett mozgékony futóról beszélünk, míg utóbbi inkább igazi erőfutó.

Dobbins újoncszezonjában – még Greg Romannel - karriercsúcsot jelentő tizennyolc passzt kapott el. Több szempontból érthető ez a move, mivel a Chargers is sokat számított Austin Ekelerre passz szituációkban a múltban. J.K. az NFL egyik legrobbanékonyabb bekkje, de karrierjét eddig inkább a sérülések jellemezték. Az elmúlt három szezonjában a Ravens 51 mérkőzéséből 42-t kénytelen volt kihagyni, beleértve az előző szezon 16 meccsét Achilles-ín szakadás miatt. A 25 éves játékos 5.8 yardot átlagol futásonként, ami a legmagasabb szám 2020 óta a legalább 200 labdacipelést kapó running backek között.
Utolsó négy szezonjában 36 futásából is elérte legalább a tíz yardot – 234 futásból ez 15.1%-os mutató – amitől csak Nick Chubb (17.1%) /Cleveland Browns/ és Jaylen Warren (15.5%) /Pittsburgh Steelers/ számai voltak jobbak.

Miután 2021-ben beállította a Ravens újonc TD rekordját kilenc hatpontossal, jó úton haladt a kezdő back posztjára, ekkor szakította el bal térdében a keresztszalagját az előszezon utolsó fordulójában. A 2022-es szezon is leginkább erről a sérülésről szólt, csupán kilenc mérkőzésen tudott pályára lépni. Ezután következett a 2023-as év, ahol saját állítása szerint az elmúlt három évben végre először volt 100%-os állapotban, hogy a nyitóforduló félideje után 5 perccel elszakadjon az Achilles-ina.

Dobbins – akit az Ohio State-ről választott ki a Baltimore a 2020-as NFL Drafton - 24 mérkőzésen 1347 futott yardot és 12 touchdownt szerzett a Ravensben, és Jamal Lewis valamint Ray Rice után egyike a háromnak az első két kör valamelyikében draftolt Baltimore futóknak. Van miért bizakodni tehát az előző szezont borzasztóan záró (5-12) Chargers szurkolóinak, de ehhez kell, hogy a futó teste is bírja.

(Borítókép: Facebook/Adam Schefter)

Videók