"A liga sikerének legalapvetőbb feltétele a játék feddhetetlenségének megőrzése"

Egy szezonra eltiltották az Atlanta Falcons játékosát.


Tiltott fogadások miatt egy szezonra eltiltották Calvin Ridleyt, a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Atlanta Falcons játékosát.

Az NFL vizsgálata szerint az elkapó novemberben több napon át kötött fogadásokat mérkőzésekre. Abban az öt napban nem volt a csapattal, nem szerepelt az aktív keretben, mert "mentális egészségére kellett koncentrálnia". Ridley nem szerzett bennfentes információkat a fogadásokhoz, azokról játékostársai és edzői sem tudtak.

"A liga sikerének legalapvetőbb feltétele a játék feddhetetlenségének megőrzése. Ez minden játékos, edző, tulajdonos, játékvezető és az alkalmazottak személyes felelőssége" - jelentette ki Roger Goodell, az NFL első embere hétfőn, hozzátéve, Ridley ezt a feddhetetlenséget veszélyeztette, kockáztatta a közvélemény bizalmát, és aláásta a többi játékos megítélését.

Goodell az ítélet ismertetésénél elmondta azt is, hogy Ridley elismerte tettét.

A futballista - aki a 2022-es szezonban 11,116 millió dollárt keresett volna a Falconsban - a döntés szerint jövő február 15-ig nem kérheti játékengedélyének visszaadását a ligától.

Borítókép: Facebook.com/ Adam Schefter 

Videók