10 milliós büntetést kapott az NFL edző kémkedésért

Nagyon komoly pénzbüntetést kapott Josh McDaniels a Denver Broncos vezetőedzője, miután a London-i San Francisco 49ers elleni mérkőzés előtt hat perces kisfilmet vetetett fel az ellenfél edzéséről és ezt elfelejtette bejelenteni.


Tegnap az NFL fegyelmi bizottsága 50 ezer dolláros (10 millió forint) pénzbüntetéssel sújtotta a Denver Broncos (3-7) csapatát és, annak vezetőedzőjét Josh McDanielst. A büntetést, azért szabta ki a liga, mert a Londonban lejátszott San Francisco 49ers elleni mérkőzés előtti napon a Broncos alkalmazottja Steve Scarnecchia a vezetőedző utasítására egy hat perces kisfilmet vett fel Mike Singletary és tanítványai edzéséről, ami önmagában, még nem lenne olyan nagy bűn (igaz nem is sportszerű, hiszen kifigyelhetők az edző jelei), de ezt úgy tette, hogy McDaniels nem jelentette be a ligánál, amit megkövetel a liga szabályzata: - Elnézést kérek a helytelen magatartásomért, amit Londonban a videofelvétel incidenssel gerjesztettünk. Az én ötletem volt és természetesen annak ellenére, hogy nem néztem meg a felvételt magamra vállalom a liga által kiszabod büntetést. – mondta az NFL legfiatalabb (34) vezetőedzője.

Nem is olyan régen 2007-ben, a New England Patriots csapatát és vezetőedzőjét Bill Belichicket szintén egy hasonló videofelvételért ítélték el, igaz akkor mérkőzés közben készítettek videó felvételeket Eric Manginiről a Miami Dolphins edzőjéről, akkor a Pats 250 ezer dolláros, míg Belichicket a liga történetének legnagyobb büntetésével (500 ezer dollárt) sújtotta, amit egy edző valaha is kapott az NFL-ben, nem mellesleg McDaniels az ő tanítványa volt.

Videók