Történelmet írhat a Dallas Mavericks

Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) döntőjének hatodik mérkőzését rendezik meg hétfőn Miami-ban. Amennyiben a Dallas Mavericks megnyeri az összecsapást, akkor története során először emelheti magasba a Larry O'Brien bajnoki trófeát.


Nem mindennapi tettet hajthat végre a Dallas Mavericks, ugyanis a texasi alakulat lehet a 15. csapat, amely magasba emelheti a Larry O'Brien bajnoki trófeát. A Mavs-nek ehhez le kell győznie a Miami Heatet. Dirk Nowitzki-ék dolgát megnehezítheti, hogy a döntő hatodik összecsapása az AmericanAirlines Arénában, azaz a Miami otthonában lesz.

A finálé hatodik összecsapását LeBron James és Drik Nowitzki párharca döntheti el, legalábbis erre lehet következtetni, abból, hogy a Heat ásza (25 pont/19 lepattanó/17 assziszt) az előző két mérkőzésen rendre alulteljesít, míg a lázzal, nem mellesleg szakad ínszalaggal játszó német klasszis (50/17/4) csapata vezére volt.

Holger Geschwindner, Nowitzki mentora és barátja kijelentette, hogy Dirk mentálisan és fizikálisan is felkészült az összecsapásra, így a James ellen káprázatosan védekező Dallas nyeri meg a mérkőzést és története (1980) során először emelheti magasba a Larry O'Brien bajnoki trófeát.

NBA Döntő
Nagydöntő, 6. mérkőzés
Florida, Miami, American Airlines Arena

Miami Heat
Dallas Mavericks
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-2 a Dallas javára

 

Videók