Spoelstra és a „The Big 3” hanyatlása és felemelkedése

A Miami Heat könnyedén jutott be az NBA nagydöntőjébe. A szezon közben rengeteg kritikát kapó, Eric Spoelstra most nyugodtan dicsekedhet csapata eredményeivel. A James, Wade, Bosh hármas, pedig aranyat érhet.


A Miami Heat, a Chicago Bulls elleni teljesítményével egy időre elhallgatta a kételkedőket. Mint ismert a Keleti főcsoport döntőjében a kaliforniai alakulat 4-1-es összesítéssel ejtette ki az alapszakasz legjobb csapatát.

A Heat-nél korántsem volt biztos az, hogy bejut a nagydöntőbe, hiszen az alapszakaszban kiegyensúlyozatlanul szerepelt. A Miami hol egy káprázatos győzelmi sorozatot építgetett (hat hétig nem kapott ki idegenben), hol pedig meglepő vereségeket szenvedett, emlékezetes volt a március 6-i Chicago Bulls (ez nem meglepő, 87-86) elleni bukás. A találkozó után kiszivárgott, hogy a Heat játékosai elsírták magukat az öltőben, ebből hatalmas botrány lett, amit a csapat vezetőedzője, Eric Spoelstra generált nyilatkozataival. A kétarcúság ellenére, a Heat a Keleti főcsoport második helyén jutott be a rájátszásba.

A rájátszásban káprázatos teljesítményt nyújt a Miami Heat, ugyanis 15 mérkőzésből 12 (!) megnyert, nem mellesleg még veretlen hazai pályán! Spoelstra mellett a „Thr Big 3” is bizonyított:

LeBron James: Játékidő: 44.0 perc; Pontszám: 26.0; Lepattanó: 8.9
Dwyane Wade: 39.6 perc; 23.7; 7.2
Chris Bosh: 39.9 perc; 18.6; 8.9

A legnagyobb kérdés: Meddig tart a Miami Heat szárnyalása? A kaliforniai alakulat utoljára 2006-ban hódította el a Larry O'Brien bajoki trófeát. A Dallas Mavericks elleni nagydöntő május 31-én veszi kezdetét.

Nem volt mindig felhőtlen James és Spoelstra kapcsolata:

Videók