Robog a Bulls rekordja felé a Warriors, mínusz húszról nyert a Rockets Clevelandben

A Golden State Warriors sorozatban 54-edszer nyert hazai alapszakasz-meccset az NBA keddi játéknapján, aminek a Washington Wizards látta a kárát. A Houston Rockets verthelyzetből állt fel Clevelandben. 139 pontig jutott az Orlando Magic. Nicolas Batum tripla duplával segítette idegenbeli győzelemhez a Charlotte Hornets együttesét.


A címvédő Golden State Warriors sorozatban 54. hazai mérkőzését is megnyerte - tovább javítva saját rekordját -, a listavezető oaklandiek a Washingtont győzték le. Az előző idény legjobbjává választott Stephen Curry huszonhat ponttal járult hozzá a sikerhez.

A Golden State-nek nyolc fordulóval az alapszakasz vége előtt 67/7-es a győzelmi mutatója, az NBA-rekordot a Michael Jordan fémjelezte Chicago Bulls tartja 72/10-zel az 1995/96-os idény óta. A Warriors akkor döntheti meg ezt, ha a hátralévő nyolc mérkőzéséből legalább hatot megnyer.

A tavaly nagydöntős Cleveland húszpontos vezetésről kapott ki a vendég Houstontól, amely 35-16-ra hozta az utolsó negyedet. A Cavaliers ásza, LeBron James pihenőnapot kapott.

Az Orlando Magic 139-105-re győzte le a vendég Brooklyn Nets csapatát, a hazaiaktól nyolc játékos dobott legalább tíz pontot.

A Kevin Durantot nélkülöző Oklahoma City idénybeli legkevesebb pontját szerezve maradt alul a Detroit csarnokában. A nyolcmeccses sikerszériát lezáró Thunder a harmadik negyedben csak kilenc pontot hozott össze.

Az utóbbi tizenhárom évben második rájátszásához közelítő Charlotte egy hónapon belül a tizenharmadik győzelmét aratta, ezzel klubrekordot állított be. Nicolas Batum tripla duplát ért el az együttesből.

A sereghajtó Philadelphia - amely mindössze tíz emberrel állt ki a Hornets ellen - egyhuzamban tizedszer kapott ki, és az utóbbi huszonnégy találkozójából csak egyet nyert meg.

Derrick Rose könyökfájdalmai miatt nem tudott kulcsember lenni a Bullsnál, de Nikola Mirotics vezetésével így is nyertek a chicagóiak a Pacers otthonában.

NBA, alapszakasz, keddi játéknap:
Golden State Warriors-Washington Wizards 102-94
Cleveland Cavaliers-Houston Rockets 100-106
Orlando Magic-Brooklyn Nets 139-105
Philadelphia 76ers-Charlotte Hornets 85-100
Detroit Pistons-Oklahoma City Thunder 88-82
Indiana Pacers-Chicago Bulls 96-98

Néhány kiemelkedő egyéni teljesítmény a játéknapról:
Nicolas Batum (Charlotte Hornets) 19 pont, 12 assziszt, 12 lepattanó
James Harden (Houston Rockets) 27-8-6
Stephen Curry (Golden State Warriors) 26-7-7
Draymond Green (Golden State Warriors) 15-9-16

Videók