Nowitzki: A bajnoki cím után jöhet az Európa-bajnokság

A Dallas Mavericksszel bajnoki címet szerző Dirk Nowitzki kijelentette, hogy ott akar lenni a litvániai kosárlabda Európa-bajnokságon. A német extraklasszis elmondta, hogy a fiataloknak szeretne segíteni, hogy ott lehessenek a 2012-es londoni olimpián.


Nincs megállás! A Dallas Mavericks játékosaként bajnoki címet szerző Dirk Nowitzki kijelentette, hogy ott akar lenni a kosárlabda Európa-bajnokságon, amit augusztus 31. és szeptember 18. között Litvániában rendeznek meg. A nagydöntő legértékesebb játékosának megválasztott, harminchárom esztendős erőcsatár nem maga miatt szeretne részt venni a kontinensviadalon, hanem a német válogatottban játszó fiatal játékosok miatt.

A würzburgi születésű Nowitzki az ESPN rádiónak elmondta, hogy részt vett a 2008-as pekingi ötkarikás játékokon, ami pályafutása egyik legszebb pillanata volt, ezért szeretne ott lenni az Európa-bajnokságon, hogy fiatal honfitársai is átélhessék ezt a varázst. Nowitzkiéknak nem lesz könnyű dolguk, ugyanis a B csoportba nyertek besorolást pont mint a francia, az olasz, a szerb, az izraeli és a lett válogatottal (a kvartettből az első három válogatott jut tovább).

Érdekesség, hogy a magyar válogatott pótselejtezőn még kiharcolhatja a szereplés lehetőségét! A 2012-es londoni olimpiára az Európa-bajnokság első két helyezett jut ki.

Videók