NBA: Visszavonultatták a „Féreg” mezszámát

Egy örök életre emlékezetes marad a pénteki Detroit Pistons – Chicago Bulls mérkőzés, ugyanis a „Féreg” Dennis Rodman mezszámát visszavonultatta a Michigan-i alakulat.


Visszatért a Detroit Pistons arénájába Dennis Rodman, aki egy örök életre a része lesz, ugyanis a pénteki Detroit Pistons – Chicago Bulls mérkőzésen visszavonultatták a mezszámát (10). A negyvenkilenc esztendős egykori kosaras, aki extrém hajviseleteivel és öltözködésével hamar belopta magát a szurkolók szívébe 1986-tól (ekkor választották ki a 2. kör 27. helyén) egészen 1993-ig a Michigani alakulatot szolgálta. Rodman 1989 és 1990-ben bajnoki címet ünnepelhetett a csapattal:

A ma este csodálatos a számomra. Nagy meglepetés volt számomra, hogy a csapat visszavonultatja a számom. Úgy érzem nem érdemlem meg ezt az elismerést, mert nem tettem meg mindent. – mondta Rodman, aki lányával Trinity-vel nézte végig a mérkőzést.

Érdekesség Rodmannel kapcsolatban, hogy február 18-án az NBA bejelentette, hogy beválasztották a Hírességek Csarnokába, aminek legendás társai Michael Jordan (2009) és Scottie Pippen (2010) is, már a tagja. A trió három bajnoki címet szerzett a Chicago Bulls-nak.

Videók