NBA: Sztárcsapatba került Hanga Ádám

Hanga Ádámot kiválasztotta az észak-amerikai profi bajnokságban (NBA) szereplő San Antonio Spurs, a magyar kosaras a második kör 29. helyezettjeként kelt el a játékosbörzén.


A 22 éves bedobó ezzel az első magyar kosaras, akit kiválasztottak az NBA-drafton. Hanga a mostani szezonban ezüstérmet nyert az Albacomppal, majd szerződést kötött a spanyol élvonalban szereplő Manresa együttesével

- Köszönöm szépen mindenkinek aki fenn maradt ilyen kesőig, és szurkolt nekem! Nagyon nagyon örülök ennek a dolognak! Most alszom egy nagyot, es holnap részleteket is fogok írni:)! Jó pihenést mindenkinek! - írta Facebook-oldalán Hanga.

Hangát az elmúlt évtized egyik meghatározó NBA-csapata választotta ki, ugyanis a texasi alakulat 1999-ben, 2003-ban, 2005-ben és 2007-ben is bajnoki címet ünnepelhetett. A gárdában több szupersztár is játszik, így Tim Duncan, Tony Parker, vagy éppen Manu Ginobili.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Hanga már most csatlakozik-e a Spurshöz, vagy egyelőre Spanyolországban "erősödik" tovább. 

Mészáros Lajos, a magyar válogatott szakmai igazgatója kitörő örömmel fogadta a hírt az MTI érdeklődésére:

- Feláll a szőr a karomon, ez csodálatos. Biztos vagyok benne, hogy ettől a fejleménytől Ádám nem lesz elbizakodott, jó úton jár a helyes önértékelés felé. Egyértelműen megvannak a képességei ahhoz, hogy a világ legerősebb ligájában játsszon, és sokat jelenthet neki augusztusban az Európa-bajnoki pótselejtező, melynek sikeres elvégzése esetén a legjobbakkal játszhat az Eb-n.

R. C. Buford, a klub általános igazgatója az NBA honlapján úgy nyilatkozott, hogy Hanga gyors, atletikus és támadásban nagyszerű képességekkel rendelkező játékos.

- A védőmunkájáról nincsenek információink, de remélhetőleg azt is meg tudjuk vele ismertetni. Kiváló személyiség, egyelőre nem tudom, hogy meddig marad Európában.

Dávid Kornél, az NBA-t eddig egyedüli magyarként megjárt kosaras a draft helyszínéről, a New Jersey állambeli Newarkból nyilatkozott az MTI-nek a kiválasztással kapcsolatos tudnivalókról:

- Egyelőre Ádám játékjogát foglalta le a Spurs, ha esetleg majd kikerül, akkor más csapatban nem játszhat, amíg ők le nem mondanak róla. Ez semmilyen szerződéssel nem jár, sem anyagi juttatással addig, amíg a Spurs nem gondolja úgy, hogy igényt tart rá.

Hanga Ádám menedzsere, Lóránt András hangsúlyozta, hogy a helyén kell kezelni az éjszakai fejleményeket:

- Nagy siker ez, de még nem értünk el semmit. Sokat kell dolgoznunk, hogy Ádám még jobb játékos legyen, az elsődleges cél pedig most Spanyolország. Lépésről lépésre haladunk előre, ez a taktikánk.

Most pedig jöjjön néhány NBA-be illő zsákolás Hanga Ádámtól.

MTI / Fotó: sporthirado.hu

Videók