NBA: Senki sem egészséges Dallasban, Wade szerint csak felfújják

Ma éjjel játssza az ötödik meccsét az NBA nagydöntőjében a Dallas a Miamival. A döntő meccseit eddig is hősként végigjátszó Dirk Nowitzki állapota nem javul, mégis játszik.


- Senki sem egészséges a csapatban - mondta Nowitzki -, mégis amikor a meccs elkezdődik, elönt az adrenalin és kiadjuk magunkból a maximumot.

A német sztár már a negyedik mecsen is lázas betegen lépett pályára és vezette győzelemre a Dallast idegenben, emiatt sokan Michael Jordanhez hasonlították, aki a '92-es döntő egyik meccsét játszotta végig magas lázzal. Dirk Nowitzkinek azonban mostanra sem javult az egészsége.

- A legfontosabb, hogy kontrolláljuk a lázamat. A köhögés, az orrmelléküreggyulladás és a megfázás nem vészes, csak a lázra kell figyelni.

Ma éjjel az utolsó dallasi meccs következik, utána a pályaválasztási előny miatt mindenképpen Miamiban dől el a bajnoki cím sorsa.

- Már csak egy hetet kell kibírnunk, hogy elhódíthassuk a bajnokságot. Egy hét magas szinten aztán mindkét csapat mehet a jól megérdemelt szabadságára.

Dwayne Wade a Miami Heat sztárja eközben úgy gondolja, hogy nem kéne ennyit foglalkozni a dallasiak problémáival, szerinte csak felfújt lufi az egész.

- Nem foglalkoznék ezzel az amúgy is mókás történettel a betegségéről. Ha ott lesz a pályán akkor ott lesz, ha nem, akkor nem.

Mindenesetre a Mavsnek szüksége van arra a játékosra, aki köré évek óta próbálnak bajnok csapatot építeni. Amikor legutoljára sikerült, akkor is épp a Miami volt az, aki meghiúsította az álmok beteljesülését.

Az akkori Shaquille O'Neil - Dwayne Wade páros helyett most a Wade-James-Bosh trió áll floridai oldalon, de a texasiak sem csak egy emberre építenek már. Hogy mi ér többet? Egy egészséges sztárcsapat, vagy a texasi "adrenalinfröccs"? Ma éjjel meglátjuk!

Forrás: sportschau.de

Videók