NBA: Wade eltiltva, Howard pénzbüntetést kapott – videó

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) vezetősége egy mérkőzésről eltiltotta Dwyane Wade-et, míg Dwight Howard pénzbüntetést kapott.


Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) vetetősége nem kímélte a sztárjátékosokat. A liga csütörtökön a Miami Heat sztárját, Dwyane Wade-et és a Los Angeles Lakers csillagát, Dwight Howardot is megbüntette. A legrosszabbul Wade járt, ugyanis az NBA egy mérkőzésről eltiltotta őt. Az 56. játéknapon a Miami Heat a Charlotte Bobcats otthonába látogatott el.

Az összecsapás negyedik negyedében Wade hozta fel a labdát, majd beleütközött a hazaiak sztárjátékosába, Ramon Sessions-ba. A harmincesztendős Wadenek nem tetszett az, hogy megállították, így a bal lábával megrúgta a Bobcats irányítójának a férfiasságát. Érdekesség, hogy a találkozón Wade semmilyen büntetést sem kapott a rúgás miatt. A liga döntése értelmében a játékosnak a pénteki, Detroit Pistons elleni mérkőzést kell kihagynia.

Dwight Howardnak egy találkozót sem kell kihagynia, viszont 35 ezer dollárt kell befizetnie a szabálytalanságáért. A Lakers centere a Denver Nuggets elleni mérkőzés harmadik negyedében nemes egyszerűséggel leütötte Kenneth Fariedet. Howard elmondta, hogy ő nem akarta bántani az ellenfelét csak megakarta akadályozni abban, hogy pontokat szerezzen.Videók