NBA: Michael Jordan csapata hatalmas meglepetést okozott

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 69. játéknapján a Charlotte Bobcats hatalmas meglepetésre legyőzte az Orlando Magicet. A Los Angeles Lakers hosszabbításban kapott ki. Nyert a Miami, a Boston és a Dallas.


Öt elvesztett mérkőzés után tudott ismét nyerni a Charlotte Bobcats. A legendás Michael Jordan tulajdonában lévő alakulat hazai pályán a sokkal esélyesebbnek tartott Orlando Magicet fektette két vállra. Az összecsapást remekül kezdte a Magic, ugyanis az első negyedet 10 ponttal nyerte meg. A Bobcats a következő három felvonásban megmutatta, hogy nem szabad félvállról venni, ugyanis megfordította az eredményt. A másodikat 5, a harmadikat 6, míg a negyedik negyedet 15 ponttal nyerte meg a hazai együttes, amely 100-84-re megnyerte a találkozót. A Bobcats-ből kiemelhetjük Corey Maggettet (29 pont) és Bismack Biyombót (10 pont, 15 lepattanó). A másik oldalon Dwight Howard vitte a prímet. A center 15 pontot és 17 lepattanót szerzett.

A Los Angeles Lakers a hosszabbításban kapott ki. A kaliforniai alakulat a Detroit Pistons csapatához látogatott el a játéknapon. Az első negyedet 7 ponttal a Lakers nyerte meg. A második felvonásban a Pistons 11 ponttal volt erősebb ellenfelénél. A harmadik játékrészt a Lakers 20-9-re húzta be. Az utolsó 12 percet a Detroit 7 egységgel nyerte meg. Az LA Lakers az utolsó másodpercben dobott Kobe Bryant duplával egyenlített ki. A ráadást és a mérkőzést a Detroit nyerte meg. A győztes csapat legeredményesebb kosárlabdázója, Rodney Stuckey volt, aki 34 pontot dobott. A Lakers legjobbja Andrew Bynum volt. A center 30 pontot és 14 lepattanót jegyzett. Bryant 22 pontot szórt.

A Lakers kikapott a Boston Celtics nyerni tudott a hosszabbításban. A massachusettsi alakulat a Houston Rocketset látta vendégül. Az első negyedet 7 ponttal a Rockets nyerte meg. A második játékrészben a Boston 13 ponttal dobott többet mint ellenfele. A harmadik 12 percben a Houston 11 pontot vert a hazaiakra. Az utolsó felvonásban a Boston kiegyenlített. Érdekesség, hogy a Celtics 3 másodperccel a mérkőzés vége előtt, még vezetett, ekkor egyenlített ki Goran Dragic. A hosszabbítást jobban bírták a Boston játékosai, így megnyerték a találkozót. A győztes csapatból kiemelhetjük Paul Piercet (30 pont), Ray Allent (21 pont), Kevin Garnettet (13 pont, 13 lepattanó) és Rajon Rondót (9 pont, 12 assziszt). A vendégek legjobbjai Luis Scola (18 pont/14 lepattanó) és Samuel Dalembert (11/17) voltak.

A Miami Heat kiütötte a New Jersey Nets csapatát. A floridai alakulat az első három negyedet magabiztosan nyerte meg. Az elsőt 13, a másodikat 14, míg a harmadikat 5 ponttal nyerték meg LeBron Jamesék. Az utolsó 12 percet 2 egységgel a Nets nyerte meg. James 21 pontot dobott. A visszatérő Chris Bosh 20 pontot szorgoskodott össze. A Nets-ben a 16 pontot dobó, Deron Williams vitte a prímet.

A Dallas Mavericks a New York Knickset verte meg hazai környezetben. Az első negyedben a címvédő 12 ponttal dobott többet ellenfelénél. A második felvonásban a Knicks 6 egységet ledolgozott a hátrányából. A harmadik felvonásban a  Dallas 8 ponttal erősebbnek bizonyult. A Knicks hiába nyerte meg az utolsó 12 percet 4 ponttal. A Mavs 95-85-re megnyerte a találkozót. A győztes csapat legeredményesebb játékosa Dirk Nowitzki volt, aki 28 pontot dobott. A másik oldalon Amare Stoudemire volt a legjobb, a maga 26 pontjával.

Josh Smith (27 pont) vezetésével az Atlanta Hawks két vállra fektette az Indiana Pacers csapatát. Az indianapolisi alakulat egymás után második vereségét szenvedte el. Március 5-én a Chicago Bulls győzte le Frank Vogel játékosait.

Eredmények:
Indiana Pacers – Atlanta Hawks 96-101
Charlotte Bobcats – Orlando Magic 100-84
Boston Celtics – Houston Rockets 97-92 – hosszabbításban
Detroit Pistons – Los Angeles Lakers 88-85 – hosszabbításban
Miami Heat – New Jersey Nets 108-78
Dallas Mavericks – New York Knicks 95-85

 

Videók