NBA: Mavericks „csoda”, Nowitzki, Durant és Love parádé

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 66. játéknapján megszakadt a Dallas Mavericks négy mérkőzéses nyeretlenségi sorozata. Az Oklahoma City Thunder Atlantában kapott ki.


Fellélegezhetnek a Dallas Mavericks szurkolói, ugyanis a címvédőnek a tegnapi játéknapon megszakadt a négy mérkőzéses nyeretlenségi sorozata. A texasi alakulat a Utah Jazz csapatát fogadta. Az első negyedet a Dallas 4 ponttal nyerte meg, majd a következő két felvonásban további 15 egységgel növelte előnyét a hazai alakulat. Az utolsó játékrészben a Utah 41-28-ra nyert, de a mérkőzés 102-96-ra a Dallasé lett. Dirk Nowitzki idénycsúcsot jelentő 40 ponttal zárt. Érdekesség, hogy a német erőcsatár mellett csak Jason Terry tudott 10 pont fölé jutni. A dobóhátvéd 22 ponttal fejezte be a mérkőzést. A vesztes csapat legeredményesebb kosárlabdázója, Paul Millsap volt. Az erőcsatár 24 pontot dobott.

Az Oklahoma City Thunder kikapott az Atlanta Hawks otthonában. Az első két negyedben a hazaiak irányítottak. Az első két felvonásban 6 pontos előnyre tett szert a Hawks. A harmadik játékrészben a ligaelső 5 egységet letudott dolgozni a hátrányából. Az utolsó 12 percet, azonban 6 ponttal az Atlanta nyerte meg, így a vége 97-90 lett a Hawks javára. A hazai együttes legjobbja Josh Smith volt. Az erőcsatár 37 perc alatt 30 pontot szorgoskodott össze, ezen felül 12 lepattanót is szerzett. A másik oldalon Kevin Durant 35 ponttal lett csapata és a mezőny legeredményesebb játékosa.

Az Orlando Magic magabiztosan nyerte meg a Milwaukee Bucks elleni találkozót. Az első játékrészt 15 egységgel a Magic nyerte meg. A második felvonásban a Bucks 14 pontot ledolgozott a hátrányából. A Milwaukee fellángolása csak egy negyedet élt meg, ugyanis a második félidőben képtelen volt fordítani a vendég együttes. A harmadikat 4, míg a negyediket 11 ponttal nyerte meg a Magic. A győztes csapat legeredményesebbje Dwight Howard volt. A center 28 pontot és 14 lepattanót szerzett a mérkőzésen. A másik oldalon a 27 pontos Brandon Jennings vitte a prímet.

Kevin Love fantasztikus teljesítményével (42 pont, 10 lepattanó) a Minnesota Timberwolves két vállra fektette a Portland Trail Blazers csapatát. A Memphis Grizzliesben hét játékos is 10 pont fölött dobott, így a Detroit Pistons-nak esélye sem volt legyőzni a hazai csapatot. Az idei szezon egyik kellemes meglepetése az Indiana Pacers idegenben győzte le a New Orleans Hornets csapatát. A mérkőzés legjobbja David West volt, aki 14 pontot és 13 lepattanót ért el a találkozón. A Washington Wizards Jordan Crawford (31 pont) vezetésével nyert a Cleveland Cavaliers ellen. A vendég csapatban az idei szezon 1/1-se Kyrie Irving 20 pontot dobott.

Eredmények:
Atlanta Hawks – Oklahoma City Thunder 97-90
Orlando Magic – Milwaukee Bucks 114-98
Washington Wizards – Cleveland Cavaliers 101-98
New Orleans Hornets – Indiana Pacers 84-102
Memphis Grizzlies – Detroit Pistons 100-93
Dallas Mavericks – Utah Jazz 102-96
Portland Trail Blazers – Minnesota Timberwolves 110-122

 

Videók