NBA: igazi bemutatót tartott Londonban a Nuggets

Az NBA ismét átruccant a tengerentúlra, a Denver Nuggets az Indiana Pacersszel mérkőzött meg Londonban, illetve Mexikóvárosban is vendégszerepeltek a liga csapatai, jelesül a Phoenix Suns és a Dallas Mavericks.


 
Michael Malone, a Denver mestere azzal viccelődött az Indiana elleni találkozó után, hogy szerinte Londonban kellene játszaniuk a hazai meccseiket, mert játékosai nagyon jól érezték magukat és idei legjobb teljesítményüket hozták. Valóban egészen ellenállhatatlan volt most a Nuggets, minden negyedben legalább harminc pontig jutottak, a két középső játékrészben pedig 29 pontot vertek a Pacersre, rendkívül látványos játékkal ütötték ki ellenfelüket. Egyénileg senki nem hozott igazán extrát, bár Nikola Jokics 22 pontos, 10 pattanós, 7 gólpasszos estéje azért elég jól mutat. A zombori származású fiatalember folyamatosan büntette az Indianát, időnként egészen hanyag gólpasszokkal megörvendeztetve a közönséget.
 
 
Mexikóvárosban Devin Booker, a Suns hátvédje volt ellenállhatatlan a negyedik negyedben, amikor egymaga 29 pontot szórt és végül 39-cel zárt – hihetetlen teljesítménye azonban már nem tudta megmenteni csapatát, a Mavs ágyúi eleget termeltek ahhoz, hogy az ő extráját ellensúlyozzák: a Dallas kezdői 93 pontot zúdítottak ellenfelük kosarába. 
 
 
NBA, alapszakasz:
Denver Nuggets–Indiana Pacers 140–112
Phoenix Suns–Dallas Mavericks 108–113
Brooklyn Nets–New Orleans Pelicans 95–104
New York Knicks–Chicago Bulls 104–89
San Antonio Spurs–Los Angeles Lakers 134–94
Golden State Warriors–Detroit Pistons 127–107

Videók