NBA-hírcsokor: Aytonnak a keze, George-nak a térde fáj, Edward jól van!

Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) világának is velejárója, hogy a brutális terhelés és az elképesztő fizikalitás sérüléseket eredményez. A teljesség igénye nélkül hozunk néhány, egészen friss hírt a liga nevesebb sérültjeiről.


Megsérült Deandre Ayton: a Portland centere a Kevin Love-val történt ütközést követően esett rá jobb kezére, és bár az első negyed után a másodikban még játszott, a félidőt követően ugyanakkor már nem tért vissza a pályára. Chauncey Billups elárulta, hogy a röntgenfelvételek nem mutattak törést, ám első számú magasembere komoly fájdalmakra panaszkodik. A center kiválása rövid, és még inkább hosszú távon is érzékenyen érintheti a Trai Blazerst.

Magyar idő szerint szerda hajnalban kerül sor az idei alapszakasz utolsó Los Angeles-i rangadójára, amelynek azonban egyik sztárja nélkül lesz kénytelen kiállni a Clippers, hiszen Paul George nem lép majd pályára. Tyronn Lue vezetőedző nem színezte túl a beszámolóját: sztárbedobója sérült, a fájós bal térde miatt nem edzett kedden sem. Talán elővigyázatosság is George pihenője, hiszen a playoffban sokkal nagyobb szükség lesz egy egészséges PG13-ra, mint most, az alapszakaszban, még akkor is, ha éppen városi csörte következik.
 

Anthony Edwards ugyan ártatlannak tűnő szituációban földre került, bokájához kapott, majd kísérők vállát átkarolva távozott az öltözőbe, a Minnesota Timberwolves sztárja később visszatért a pályára, és győzelemre vezette csapatát a San Antonio Spurs elleni alapszakasz-ütközet alkalmával. A hátvéd maga még nem szólalt meg az ügyben, ám várhatóan megúszta a komolyabb problémát, igaz, ettől még a következő mérkőzéseken való szereplése kérdőjeles lehet!

 

 (Fotó: Facebook / Minnesota Timberwolves)

Videók