NBA: Drámai Miami vereség, szenvedős Lakers siker

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 76. játéknapján a Miami Heat a hosszabbításban kapott ki az Orlando Magic otthonában. A Los Angeles Lakers kétszeri hosszabbítás után tudta bevenni a Memphis Grizzlies otthonát.


A játéknap rangadóján az Orlando Magic fogadta a Miami Heatet. Az első negyedet a hazai együttes 3 ponttal nyerte meg. A második játékrészben a Miami 14 ponttal dobott többet ellenfelénél. A harmadik 12 percben a Magic 10 pontot ledolgozott a hátrányából, így a Heat az utolsó felvonásra 1 pontos előnnyel fordulhatott. A Magic ledolgozta a hátrányát, sőt 44 másodperccel a mérkőzés vége előtt Jameer Nelson triplájával átvette a vezetést. A Miami pár másodperccel később Dwyane Wade hármasával kiegyenlített. Mivel a rendes játékidőben több kosár már nem született, így következhetett a hosszabbítás. A ráadást jobban bírta az Orlando, amely 104-98-ra megnyerte a találkozót. A hazai csapatban Dwight Howard parádézott. A center 24 pontot és 25 lepattanót szerzett. A Miami legjobbja a 28 pontos Dwyane Wade volt.

A Los Angeles Lakers megszenvedett szezonbeli 26. sikeréért. A kaliforniai alakulat a Memphis Grizzlies otthonába látogatott. Az első negyedet a Memphis 8 ponttal megnyerte. A második felvonásban a Lakers 7 pontot lefaragott a hátrányából. A következő 12 percben a hazai együttes ismét 8 ponttal bizonyult erősebbnek. A negyedik játékrészben a Lakers Pau Gasol duplájával az utolsó perc legelején átvette a vezetést, de 36 másodperccel a mérkőzés vége előtt a spanyol játékos öccse, Marc kiegyenlített. Következhetett a hosszabbítás. Az első öt percben 6-6-ra végeztek a csapatok. Érdekesség, hogy az utolsó percben egyik csapat sem tudott kosarat szerezni. A ráadás második felvonásában a Lakers a Grizzlies fölé kerekedett és megnyerte a találkozót. A győztes csapatból kiemelhetjük Andrew Bynumot (37 pont, 16 lepattanó) és Kobe Bryantet (34 pont). A Memphis-ben Marreese Speights (25 pont) és Marc Gasol (20 pont, 11 lepattanó) is remekül játszott.

Az Oklahoma City Thunder elszenvedte harmadik vereségét is hazai pályán. Az első felvonásban a Houston Rockets egy pontos előnyre tett szert, de a hazai együttes a második 12 percben kiegyenlített. A harmadik játékrészben a texasi alakulat 4 ponttal dobott többet ellenfelénél. Az utolsó negyedben a Thunder mindent megpróbált, de a Rockets 15 másodperccel a mérkőzés vége előtt dobott Courtney Lee triplával egy ponttal megnyerte az összecsapást. A Houstonban Chandler Parsons és Courtney Lee is 21-21 pontig jutott. A vesztes csapatban a dupla duplát jegyző Kevin Durant (28 pont, 12 lepattanó) vitte a prímet.

A Dallas Mavericks megszakította három mérkőzés nyeretlenségi sorozatát. A texasi csapat a játéknapon a Washington Wizardsot győzte le hazai környezetben. Az eső két negyedben 9 pontos előnyre tett szert a címvédő. A harmadik felvonásban a fővárosi alakulat egy pontot ledolgozott a hátrányából. Az utolsó 12 percnem a Dallas egy ponttal erősebbnek bizonyult ellenfelénél, így 107-98-ra megnyerte a találkozót. A Mavs legeredményesebb játékosa Dirk Nowitzki volt. A német erőcsatár 27 pontot dobott. A Washington legjobbja Trevor Booker volt. Az erőcsatár 20 pontot és 12 lepattanót szerzett.

Eredmények:
Cleveland Cavaliers – Toronto Raptors 88-96            
Indiana Pacers – Portland Trail Blazers 92-75            
Orlando Magic – Miami Heat 104-98 – hosszabbításban
Oklahoma City Thunder – Houston Rockets 103-104            
Memphis Grizzlies – Los Angeles Lakers 111-116 – hosszabbításban
Dallas Mavericks – Washington Wizards 107-98            
Denver Nuggets – Atlanta Hawks 118-117 –  hosszabbításban
Sacramento Kings – Golden State Warriors 89-115

 

Videók