NBA Draft: Az „új Ming” és egy montenegrói óriás a Lakers listáján

A mai napon rendezik meg az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) játékosbörzéjét. A legnagyobb kérdés természetesen az, hogy a Cleveland Cavaliers kit választ elsőként, de a Los Angeles Lakers döntése is érdekes lehet.


Június 23-án, azaz a mai napon rendezik meg az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) játékosbörzéjét. A Prudential Centerben megrendezendő esemény legnagyobb kérdése, hogy kit választ a Cleveland Cavaliers. Érdekesség, hogy a Cleveland utoljára 2003-ban választhatott legelőször, akkor egy bizonyos LeBron James lett az 1/1-es.

A clevelandi választás mellett érdekes lehet a Los Angeles Lakers döntése is. Egyes hírek szerint az „új Yao Ming-nek” tartott Zhang Zhaoxu, vagy más néven Max Zhang, illetve az Európában játszót Nikola Miroticsot látná szívesen csapatában, Mike Brown vezetőedző.

A huszonhárom esztendős kínai center 2 méter 21 centi magas és 106 kiló. Érdekesség, hogy a Houston Rockets egykori/jelenlegi sztárja 2 méter 29 centi és 141 kiló. Zang a kaliforniai egyetem hallgatója (2007-2010) volt, de az előző szezonban otthon, a Shanghai Sharks-ban kosarazott. A Lakers a liga egyik legjobb centerét tudhatja magáénak, de Andrew Bynum sérülékenysége miatt, még egy center elfér a csapatban.

A Lakers kinézte magának a posztján a világ egyik legnagyobb reménységének tartott, Nikola Miroticsot. A mindössze húsz esztendős montenegrói erőcsatár az előző szezonban a Real Madridot erősítette és kiemelkedő teljesítményt nyújtott, ezt bizonyítja, hogy ő lett az Euróliga legjobb fiatal játékosa. Érdekesség, hogy a 2 méter 9 centi magas 102 kilós Mirotics spanyol útlevéllel is rendelkezik, sőt a 2010-es U20-as Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett a La Roja (A Vörösök) mezében, nem mellesleg bekerült a torna álomcsapatába is. A Lakers erőcsatára jelenleg Pau Gasol, akivel jó párost alkothatna Mirotics.

Videók