NBA All-Star: Bryant történelmet írt, Nyugat nyert, Durant az MVP

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) All-Star mérkőzését Nyugat legjobbjai nyerték meg. A Los Angeles Lakers sztárja, Kobe Bryant ismét történelmet írt. A mérkőzés legjobbjának Kevin Durantet választották meg.


Az orlandói All-Star mérkőzést Nyugat válogatottja kezdje jobban. Az első negyedet 11 ponttal nyerték meg Kevin Duranték (Oklahoma City Thunder). Érdekesség, hogy a Los Angeles Lakers centere, Andrew Bynum csak hat percet játszott, ugyanis a napokban egy injekciós kúrán vett részt, amely a sérült térdét hivatott tovább erősíteni. A kevés játékidő ellenére is 3 lepattanót, 1-1 asszisztot és blokkot mutatott be Bynum.

A második felvonásban 90 pontot dobtak a csapatok. A pontzuhatagból Nyugat csapata jött ki jobban. Ezt a 12 percet 49-41-re nyerték meg Scott Brooks tanítványai. Az Oklahoma City Thunder negyvenhat esztendős trénere először volt vezetőedző az All-Star mérkőzésen. A Keleti csapatot a Chicago Bulls edzője, Tom Thibodeau vezette. Érdekesség, hogy Thibodeau a saját játékosait nem terhelte le túlságosan. Derrick Rose 18, míg Luol Deng csak 6 percet töltött a pályán.

A harmadik negyedben a Keleti főcsoport legjobbjai irányítottak. LeBron Jamesék 43-36-ra nyerték meg ezt a játékrészt. Az utolsó felvonásban is erősebnek bizonyult Kelet (37-28), de a mérkőzést 152-149-re a Nyugat nyerte meg. A Nyugati főcsoport válogatottja egymás után második All-Star mérkőzésén fektette két vállra Kelet legjobbjait.

A mérkőzés legértékesebb játékosának Kevin Durantet választották meg. Az Oklahoma City Thunder huszonhárom esztendős alacsony bedobója 37 perc alatt 36 pontot dobott. A Keleti csapat legeredményesebb játékosa LeBron James (Miami Heat) volt, aki szintén 36 pontig jutott. Dwyane Wade is remek teljesítményt nyújtott. James csapattársa 24 pontot, illetve 10-10 lepattanót és asszisztot jegyzett.

Kobe Bryant történelmet írt. A 27 pontot szerző dobóhátvéd összesen 271 pontot dobott az All-Star mérkőzésein (13 volt neki), ezzel megelőzte többek között Michael Jordant (262 pont),  Kareem Abdul-Jabbart (251 pont) és Oscar Robertsont (246 pont).

NBA All-Star mérkőzés:
Nyugat – Kelet 152-149 (39–28, 49–41, 36–43, 28–37)

 

Videók