NBA: A Chicago és a Dallas is kikapott

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 71. játéknapján az Orlando Magic némi meglepetésre legyőzte idegenben a Chicago Bullst. A Dallas Mavericks a Phoenix Suns otthonában kapott ki.


A Chicago Bulls már az első negyedben komoly hátrányba került, ugyanis az Orlando Magic 15 ponttal nyerte meg az első felvonást. A második játékrészben az illinois-i alakulat 10 egységet ledolgozott a hátrányából. A vendégek a harmadik 12 percet 3 egységgel nyerték meg. A 8 pontos hátrány nem tűnt behozhatatlannak, de a Bulls csak 3 egységgel tudta megnyerni az utolsó negyedet, így a Magic 99-94-re megnyerte a rangadót. A Chicago sorozatban nyolc megnyert mérkőzés után szenvedett ismét vereséget. A mérlege, ettől függetlenül káprázatos. Harminchárom győzelem és csak kilenc vereség. A győztes csapatból kiemelhetjük Dwight Howardot (29 pont/18 lepattanó), Ryan Andersont (11/10) és Jason Richardsont (18 pont). A hazai csapatban Carlos Boozer volt a legeredményesebb. Az erőcsatár 26 pontot dobott.

A Dallas Mavericks idegenbeli mérlege nem túl fényes (8-11), ettől függetlenül a Phoenix Suns otthonában minden esélye megvolt rá, hogy győztesen hagyja el a US Airways Centert. A címvédő az első két negyedet 9 ponttal megnyerte. A harmadik játékrészben a hazai együttes 11 pontot vert a Mavs-re. Mivel az utolsó negyedben 18-18-ra végeztek a csapatok, így a Suns 96-94-re győzedelmeskedett. Érdekesség, hogy Dirk Nowitzki duplája után, még 25 másodperc hátravolt a mérkőzésből, de egyik csapat sem tudott újabb kosarat dobni. A Phoenix-ben Marcin Gortat (16 pont, 12 lepattanó) és Steve Nash (11 pont, 11 assziszt) is jól játszott. A Dallasban öten is 10 pont fölött dobtak, de ez kevés volt a győzelemhez.

Eredmények:
Chicago Bulls – Orlando Magic 94-99
Phoenix Suns – Dallas Mavericks 96-94

 

Videók