Megnyugodtak Dallasban: Dirk Nowitzki a szakadás ellenére is játszhat!

A nagydöntőjének első mérkőzésén a Dallas Mavericks legjobbja, Dirk Nowitzki középső ujjában ínszakadást szenvedett, emiatt kérdésesé vált a játéka a második összecsapáson. Az orvosi egyeztetések után végül is pályára léphet a Miami Heat ellen.


Dirk Nowitzki a Dallas Mavericks legjobb játékosa bejelentette, hogy pályára lép a Miami Heat elleni nagydöntő második mérkőzésén. A magyar idő szerint csütörtök hajnali 3 órakor kezdődő találkozón, így ott lesz társaival a német sztár. A harminckét esztendős würzburgi születésű erőcsatár a döntő első mérkőzésén sérült meg. Az összecsapásból, már csak 3:44 perc volt hátra, mikor Nowitzki találkozott Chris Boshhal a levegőben, ekkor a középső ujjában ínszakadást szenvedett.

A mérkőzés után sínbe tették az ujjamat. Minden bizonnyal megváltozik a játék stílusunk és új dolgokat próbálunk ki. Természetesen, mér kipróbáltam, hogy milyen érzés sínben játszani, más a labda fogásom, de nem lesz gond. A mérkőzés előtt, még lesz egy gyakorlás, ahol tovább tesztelhetem az ujjamat, de nem aggódok. – mondta Nowitzki.

A német játékos, akit 2007-ben a szezon legértékesebb játékosának választottak meg az első mérkőzésen 40 perc alatt 28 pontot és 8 lepattanót szerzett.

Videók