"Locsoltuk magunkba a vodkát és berúgtunk, mint a sz*r" - Dennis Rodman

Ma ünnepli 59. születésnapját minden idők egyik, ha nem a legjobb lepattanózója.


A mai napon ünnepli 59. születésnapját minden idők egyik, ha nem a legjobb lepattanózója, a Detroit Pistonsszal és a Chicago Bullsszal összesen 5 bajnoki címet nyerő Dennis Rodman. A sztár nemrégiben Mike Tysonnak mesélt a 2013-as észak-koreai kalandjáról.

Dennis Rodman, a Chicago Bulls egykori sztárja köztudottan jó barátságot ápol az észak-koreai vezetővel, Kim Dzsongunnal. A korábbi kosárlabdázó kiélvezte az ázsiaiak vendégszeretetét és vodkával átitatott karaoke bulin vett rész a diktátorral, illetve megnéztek együtt egy kosárlabdameccset is.

Rodman a nem éppen hétköznapi személyiségének köszönhetően mindig élen járt a legnagyobb őrültségekben. Mindezek tudatában is meglepő volt, amikor 2013-ban barátságot kötött Észak-Korea diktátorával.

A történet annál is inkább meglepő, mivel az 59 éves sztárnak fogalma sem volt róla, hogy kicsoda Kim Dzsongun. A Féreg becenevű Rodman elárulta, amikor megérkezett az észak-koreai fővárosba, a reptéren vörös szőnyeget terítettek le elé.

"Amikor arra kértek, hogy menjek Észak-Koreába, rögtön beleegyeztem. Azt hittem majd kosaraznom kell és autogramokat osztogatni. Nem tudtam semmit Észak-Koreáról.."
. - mesélte Mike Tyson Hotboxin nevezetű podcastjében az egykori kosárlabdázó.

"Mondtam az ügynökömnek, hogy működhet a dolog, amíg biztonságban vagyok. Elképesztően menő volt, hogy amint kiszálltam a repülőgépről vörös szőnyeg várt, mindenki öltönyben volt és nekem tisztelgett."

Köztudott, hogy a diktátor kedveli a kosárlabdát, ezért a beszédtémájuk nagy részét a sportág fedte le, illetve megnéztek egy meccset és a Harlem Globetrotters bemutatóját.

"Akkor először találkoztam Kimmmel. A Harlem Globetrotters együttesével voltam, de én nem játszottam, és miután néhány ember felkért, hogy menjek velük, egyből arra gondoltam, hogy börtönbe visznek."

"22 ezer észak-koreai tapsol, azt hittem nekem, de a tolmács elmagyarázta, hogy a vezetőnek szólt a fogadtatás. Ott álltam és az járt a fejemben "Ki ez a fickó? Majd persze mondták, hogy ő Kim Dzsongun, de fogalmam se volt róla, hogy ki ez az ember."
 
"Mindenki csak integetett és sírt, aztán hirtelen leültek, Kim pedig elkezdett velem koreaiul beszélni a tolmácson keresztül."

best antony on Twitter

Did you know that Dennis Rodman and Kim Jong Un are best mates? Rodman is a former a former basket ball star in USA


A botrányairól híres Rodman elárulta, hogy az eredeti terv szerint Michael Jordant hívta volna meg a diktátor az ázsiai országba, azonban az NBA történetének legjobb játékosának nem volt kedve hozzá, ezért ment el ő.

A Féreg elmesélte, hogy az éjszaka során töménytelen mennyiségű vodka fogyott el egy karaoke buli során, és egy 18 tagú koreai női énekkar a Dallas-sorozatból jól ismert főcímdalt kántálta. A volt kosaras majd’ megőrült ettől, mert nem tetszett neki az előadás.

"Egész idő alatt kosárlabdáról beszélgettünk, de hirtelen vége lett a meccsnek, és bementünk egy szobába, ahol körülbelül 70 ember tartózkodott. Leginkább csak politikusok, szóval nem nekem való volt. De Kim azt mondta, hogy szeretné, ha velük vacsoráznék, és, hogy lesz egy kis karaoke meg vodka."

"Meggyőzött. Elmentünk vacsorázni, de a következő, amire emlékszem, hogy locsoltuk magunkba a vodkát és berúgtunk mint a sz*r. Majd felállt és elkezdett karaokézni, de fogalmam sincs, hogy miről énekelt."

smokingmosquito on Twitter

Dennis Rodman & Kim Jong Un Co-Father Child https://t.co/LRQNglXdeI


"Kimnek volt egy 18 tagú női bandája, akik egész idő alatt egy kib*szott dalt énekeltek: A Dallas zenéjét. Nem értettem mi ez az egész, ezért mielőtt távoztam, adtam nekik pár tippet, hogy milyen dalokat játszanak le nekem, ha legközelebb jövök. És legközelebb tényleg lejátszották az összes dalt."

"Innentől kezdve igazán jó barátok lettünk. Nem érdekel a politika, azért mentem, hogy a sportról beszélgessünk. Persze láttam a katonaságot, a rakétákat, láttam minden átkozott dolgot."

Rodman elárulta, hogy még Kim Dzsongun lányával is játszott, amikor még csak hat hónapos volt. Amikor viszont Tyson az éhezés és a zsarnokság felől érdeklődött, az NBA történetének egyik legvitatottabb alakja azt mondta, hogy ő nem látott ilyesmit.


(Kép: Mike Nelson / AFP via Getty Images)

A Michael Jordanről készült, Last Dance című dokumentumfilmben a legendás kosaras csapattársa, Dennis Rodman is szerepet kap, ugyanis a sorozat az NBA történetének legjobb játékosának élete mellett a Chicago Bulls utolsó bajnoki szezonját is bemutatja, amelynek a balhés kosaras is tagja volt.


(Kép: Andy Hayt/NBAE via Getty Images)

Az lakkozott körmű és piercingekkel teletűzdelt Féreg hét szezonon keresztül volt a liga legjobb lepattanózója, 16.7 lepattanós átlaggal. Az azóta eltelt 21 évben senkinek sem sikerült 16 fölötti átlaggal zárnia egy adott idényt.

Íme, egy kis ízelítő abból, hogy Rodman milyen teljesítményre volt képes fénykorában:

Isten éltessen, Féreg!

Forrás: rt.com

Kép: rt.com

Videók