LeBron James: „Ez volt az álmom...”

Miami városa hétfőn megünnepelte az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 2011/2012-es szezon bajnokcsapatát, a Miami Heat-et. Napjaink legjobb kosárlabdázójának tartott, LeBron James elmondta, hogy egy álma vált valóra.


Ez a legjobb érzés, ami nekem valaha is volt … Ez volt az álmom, pont ez, hogy felemeljem a Larry O'Brien Trophy-t, hogy átöleljem, hogy megfogjam, soha nem akarom elengedni.” – mondta a NBA nagydöntőjének legértékesebb játékosa, LeBron James. A döntő utolsó mérkőzésén tripla duplát jegyző James mellett, a csapat vezetőedzője, Erik Spoelstra és az immáron kétszeres NBA-bajnok, Dwyane Wade is kiemelte a ”Family”, azaz a család szavacskát.

A leghálásabb Juwan Howard volt. A harminckilenc esztendős erőcsatárnak a mostani volt a 18. szezonja az NBA-ben és először lett bajnok. Az alapszakaszban 28, míg a rájátszásban 9 mérkőzésen pályára lépő Howard megköszönte, hogy bíztak benne. A tizenegy évvel fiatalabb Chris Bosh elmondta, hogy megtudná szokni ezt az érzést. A Toronto Raptors-t a Miami Heat kedvéért elhagyó Bosh vágya teljesülhet, hiszen bombaerős a floridai csapat kerete.

Ami Miamit illeti. A csapat bajnoki ”körmenetét” több mint 400 ezer ember nézte végig az utcákon. Az American Airlines Arénába pedig 15 ezer szurkoló préselődött be. A hatalmas érdeklődés nem meglepő, ugyanis a floridai város utoljára 2006-ban ünnepelhetett bajnokcsapatot, akkor is Wade-ék végső győzelmének örülhettek a szurkolók.

A NÉGY NAGY AMERIKAI SPORTÁG
Miami bajnokcsapatai
NFL Miami Dolphins Super Bowl (2)
VII 1972 –  Washington Redskins, 14-7
VIII 1973 – Minnesota Vikings, 24-7
NBA Miami Heat NBA Finals (2)
2006 – Dallas Mavericks, összesítés: 4-2
2012 – Oklahoma City Thunder, összesítés: 4-1
MLB Miami/Florida Marlins World Series (2)
1997 – Cleveland Indians, összesítés: 4-3
2003 – New York Yankees, összesítés: 4-2
NHL Florida Panthers Még nem nyert Stanley-kupát

 

Videók