Kyrie Irving szerdán elkezdheti a szezont

Az olimpiai és világbajnok irányító eddig azért nem játszott, mert nem engedi beoltatni magát a koronavírus elleni vakcinával.


Kyrie Irving, a Brooklyn Nets hétszeres All Star-válogatott kosárlabdázója várhatóan szerdán lép pályára először az észak-amerikai liga (NBA) mostani szezonjában.

Az olimpiai és világbajnok irányító eddig azért nem játszott, mert nem engedi beoltatni magát a koronavírus elleni vakcinával, márpedig a New York-i előírások szerint minden sportolónak, aki közönség előtt szerepel, legalább egy oltással rendelkeznie kell. Mivel ennek ő nem felel meg, a Nets vezetése úgy határozott, hogy egyáltalán nem számít rá. A csapatnak azonban sérülések és pozitív esetek miatt az elmúlt hetekben három mérkőzését is el kellett halasztania, így a vezetőség december közepén megengedte Irvingnek, hogy látogassa az együttes edzéseit. A hírek szerint Steve Nash vezetőedző úgy döntött, hogy szerdán Indianapolisban beveti egyik legjobbját.

A 29 éves Irving - aki az előző szezonban meccsenként 26,9 pontot átlagolt - a hazai mérkőzéseken, illetve egyéb New York-i találkozókon továbbra sem léphet pályára. A Brooklyn 23/11-es győzelmi mutatóval a keleti főcsoport második helyén áll.

Borítókép és fotók: Bleacher Report /Twitter

Videók