Joel Embiid még az alapszakaszban visszatérhet

A Philadelphia 76ers klasszisa térdsérüléséből épül fel, de a sajtónak úgy nyilatkozott, még nem tett le erről a szezonról.


Jó hír a Philadelphia 76ers rajongóinak, Joel Embiid úgy nyilatkozott, hogy akár már az alapszakaszban visszatérhet. A csapatra rá is férne az erősítés, mert ugyan a Keleti konferencia 5. helyén áll, ám a legutóbbi öt mérkőzéséből négyet elveszített, és egyáltalán nem biztos, hogy egyenes ágon kiharcolja az alapszakasz végén a rájátszás, ha nem fordít a szérián, könnyedén play-inre kényszerülhet.

"A tervem, hogy még a rájátszás előtt a pályán legyek – idézi a szezonban 35.3 pontot, 11.3 lepattanót és 5.7 asszisztot átlagoló Joel Embiidet az ESPN. – Természetesen ahhoz, hogy ez összejöjjön, mindennek a lehető legjobban kell alakulnia. De az biztos, hogy rajtam nem múlik semmi, ha egészséges maradok, és a felépülésem jól halad, összejöhet. A fejemben csak az jár, hogy ismét játszhassak, szeretném győzelmekhez segíteni a csapatot. Rossz nézni, hogy nem lehetek ott a pályán, nélkülem kell játszaniuk a mérkőzéseket, nehéz elfogadni, hogy tehetetlen vagyok."

A 76ers 29 éves sztárja a Golden State Warriors elleni mérkőzésen sérült meg legutóbb, amikor Jonathan Kuminga a labdáért folytatótt harcban ráesett a lábára. Azóta már átesett a szükséges térdműtéten, és ugyan a visszatérésének nincsen továbbra sem konkrét kitűzött időpontja, az elhangzottak alapján talán mégsem megy levesbe a szezon Joel Embiid számára. 

Fotó: Getty Images / Tim Nwachukwu

Videók