Gondok a Dallasnál: Nowitzki, Haywood és Terry is sérüléssel bajlódik!

Az NBA nagydöntőjében érdekelt Dallas Mavericks csapata komoly gondban van, ugyanis a csapat sztárja Dirk Nowitzki, Brendan Haywood és Jason Terry is sérüléssel bajlódik. A német, már a második mérkőzésen is sérülten játszott.


Főhet a feje Rick Carlislenak, a Dallas Mavericks vezetőedzőjének. A texasi alakulat három meghatározó játékosa, név szerint Dirk Nowitzki, Brendan Haywood és Jason Terry is kisebb sárüléssel bajlódik.

A harminckét esztendős würzburgi születésű, Nowitzki még a Miami Heat elleni nagydöntő első mérkőzésén sérült meg. Az összecsapásból, már csak 3:44 perc volt hátra, mikor Nowitzki találkozott Chris Boshhal a levegőben, ekkor a középső ujjában ínszakadást szenvedett. A második mérkőzésen csapata és a mezőny legjobbja volt Nowitzki (24 pont, 11 lepattanó), de az idő előrehaladtával és a terhelés miatt egyre fájdalmasabb lesz a játék, igaz az erőcsatár nem panaszkodott, sőt kifejezetten élvezte a második összecsapást.

Brendan Haywood, akit 2010 februárjában szerződtetett a Dallas a Washington Wizards-tól a második mérkőzésen csak nyolc percet játszott, ugyanis csípő sérülést szenvedett. Carlisle pénteken arról beszélt a Galloway & Co. nevű rádióműsorban, hogy Haywood sérülése nem komoly, de csak szombaton dől el, hogy játszhat-e a vasárnap esti mérkőzésen, amit Dallasban rendeznek meg.

Jason Terry csuklósérülést szenvedett. A Miami elleni mérkőzés második negyedében sérült meg, ennek ellenére 31 percet töltött a pályán, ezalatt 16 pontot dobott. Érdekesség, hogy a harmadik felvonásban szinte alig játszott, majd a negyedikben sorozatban 6 pontot dobott. Minden bizonnyal ő is játszhat a Heat elleni harmadik mérkőzésen.

Videók