Fordított a Cleveland az NBA-döntőben

A Cleveland Cavaliers legnagyobb sztárja, LeBron James vezérletével 96-91-re legyőzte az alapszakaszgyőztes Golden State Warriors együttesét az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság döntőjének harmadik mérkőzésén, így 2-1-re vezet az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban.A hazaiak fokozatosan elhúztak riválisuktól, így 17 pontos előnnyel várták a zárónegyedet, amelyben a vendégek felzárkóztak, szorossá tették a végjátékot, de fordítaniuk nem sikerült.

James 40 ponttal, 12 lepattanóval és 8 gólpasszal vette ki a részét a sérülésektől tizedelt Cleveland sikeréből. A 30 éves játékos rekordot is felállított, ugyanis a finálé első három meccsén 123 pontot szerzett, ezzel Rick Barry 1967-ben felállított 122 pontos csúcsát adta át a múltnak.

Az oaklandi együttes legjobbja, az idény legértékesebb játékosának választott Stephen Curry ezúttal már jobban játszott, 13 hárompontos kísérletéből hét célba talált, összesen pedig 27 pontig jutott, de ezúttal ez sem volt elég csapata sikeréhez.

A párharc magyar idő szerint péntek hajnalban folytatódik, amikor ismét Clevelandben találkozik a két csapat.

Döntő, 3. mérkőzés:
Cleveland Cavaliers-Golden State Warriors 96-91
A párharc állása: 2-1 a Cleveland javára.

Videók