Egy milliárdos kezébe kerülhet a Detroit Pistons

Miután Mike Ilitch kijelentette, hogy visszalép és nem vásárolja meg a Detroit Pistonst, úgy tűnt, hogy a liga kezébe kerülhet a csőd a szélén álló csapat, most a milliárdos, Tom Gores jelezte vásárlási szándékát.


Pár hónappal ezelőtt, még úgy tűnt, hogy az a Mike Ilitch lehet a Detroit Pistons új tulajdonosa, aki a város jégkorong és baseball csapatának a Red Wingsnek és a Tigersnek is a tulajdonosa.  Ilitch, azonban meggondolta magát és visszalépet. Három profi csapatot nagyon nehéz lenne fenntartani. A visszalépés után úgy tűnt, hogy a liga mentheti meg a csőd szélén álló csapatot, melynek jelenlegi tulajdonosa Karen Davidson minél hamarabb túl akar adni a franchiseon. Érdekesség, hogy Davidson 2009-ben férje halála után lett a Pistons tulajdonos.

Most a milliárdos Tom Gores jelezte vásárlási szándékát. Pénteken az ESPN.com biztos forrásra hivatkozva megírta, hogy a Forbes listáján a 132. helyen található (2.4 milliárd dolláros vagyonnal) Gores belegyezett abba, hogy nem csak a franchiseot, de a csapat otthonát a The Palace of Auburn Hillst és a DTE Energy Music Theatret is megvásárolja. Arról egyelőre nincs információ, hogy mennyit fog fizetni a Detroitért, de a Forbes felmérése szerint a Pistons értéke 360 millió dollár. Az ESPN értesülése szerint június 30-án veheti át a csapatot Gores.

Videók