Edzés közben szenvedett szemsérülést a Los Angeles Lakers sztárja

Anthony Davis valószínűleg nem játszhat a nyitányon.


Szemsérülés miatt erősen kérdéses Anthony Davis, a Los Angeles Lakers sztárjának a játéka csütörtökön, az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) újraindításának napján.

A 27 éves játékosnak néhány napja edzés közben belekaptak a szemébe, ezért harcképtelen, és csapata utolsó felkészülési meccsét is napszemüvegben nézte végig a lelátóról.

Frank Vogel vezetőedző kedden úgy nyilatkozott, várhatóan Davis nem lesz ott a parketten a Los Angeles Clippers elleni - magyar idő szerint péntek hajnali - meccsen, s az orvosok mindennap ellenőrzik az állapotát.


A NBA a koronavírus-járvány miatt közel négy hónap után folytatódik csütörtökön, amikor a Lakers-Clippers rangadó mellett a New Orleans Pelicans-Utah Jazz meccset rendezik. Utóbbinak szintén lehet egy nagy hiányzója, mivel a Pelicans fiatal sztárja, Zion Williamson családi problémák miatt később csatlakozott társaihoz, így a kötelező karanténidőszaka is később járt le, s keveset tudott edzeni.

A liga 2019/20-as szezonja a floridai Orlandóban fejeződik be, ahol a folytatásban érintett 22 csapat egy zárt "buborékban" vívja meg a végjátékot. Csütörtöktől minden gárda nyolc mérkőzést játszik még az alapszakaszból, azután indul a rájátszás.

Borítókép:  Bill Baptist/NBAE via Getty Images
 

Videók