Dudaszó: Tatum csillogott Miamiban, Jalen Williams pedig OKC-ben!

A Super Bowl napján rendezett két, korai összecsapás a profi észak-amerikai kosárlabda-bajnokságból számos pompás egyéni teljesítményt hozott.


 A Boston Celtics a Miami Heat vendégeként diadalmaskodott, az Oklahoma City Thunder pedig a Sacramento Kings csaptának nem adott esélyt saját közönsége előtt. 

Miami Heat – Boston Celtics 106-110

Jayson Tatum egy gólpassz híján tripla-duplával, egészen pontosan 26 ponttal, 10 lepattanóval és 9 assziszttal vezette 110-106-os idegenbeli győzelemre a Boston Celtics együttesét a Jimmy Butlert nélkülöző Miami Heat bánatára. Legjobb pontszerzője hiányában sem adta olcsón a bőrét a floridai alakulat, amely 15 pontos hátrányból még megközelítette riválisát 2 pontra a végjátékban, ám ennél többre már nem futotta erejükből. A bostoniaknál Tatum mellett a 25-öt dobó Porzingis, és a 20 egységig érő Brown volt dicsérhető, a házigazdáknál pedig az egyaránt 20 fölött termelő Herro, Adebayo duó. A Zöldek ezen sikere már a harmadik volt a szezonban a miami kárára, s összességében az utolsó 7 egymás elleni csatából 6 zárult Boston-sikerrel.

Oklahoma City Thunder – Sacramento Kings 127-113
Nyugati főcsoportos élcsapatok találkozóján nem adott esélyt ellenfelének az OKC Thunder, amely úgy verte 14 pontos különbséggel a Sacramento Kings csapatát, hogy Shai Gilgeous-Alexander 38 pontot és 7 gólpasszt, Jalen Williams pedig 32 pontot, 9 asszisztot és 7 lepattanót tett a közösbe! A kaliforniaiak legjobbja ezúttal is az a Domantas Sabonis volt, aki 21 pontos, 11 lepattanós és 14 gólpasszos tripla-duplája ellenére is szomorúan hagyhatta el a pályát.
 

(Photo by Megan Briggs/Getty Images)
 

Videók