Doncic történelmi magasságokban, de ez is kevés volt, Williamson jövőre All-Star csapattag szeretne lenni

Rövid híreink az észak-amerikai profi kosárlabdaligából, az NBA-ből.


Luka Doncicon semmi nem múlik annak érdekében, hogy a Dallas Mavericks minél előrébb jusson, ám ő maga egyedül kevés az üdvösséghez. A szlovén klasszis az Indiana Pacers ellen újabb tripla-duplát jegyzett: 39 pont, 10 lepattanó és 11 gólpassz.

Sorozatban ez volt a harmadik 35 pontos tripla-duplája, amivel történelmi magasságokba jutott, csak Oscar Robertson és Russell Westbrook volt képes hasonlóra korábban. Ugyanakkor a Mavs mind a három ilyen meccsét elveszítette, az All-Star szünet óta övék a legrosszabb védekezés, a nyugati konferencia nyolcadik helyén áll jelenleg a csapat és egyre kevesebb az esélye annak, hogy a top6-ban végezzenek. Doncic a meccs után elmondta, az egyéni statisztikák és rekordok nem számítanak, nyerni kell és ez a legfontosabb.

A New Orleans Pelicans magabiztos győzelmet aratott a Toronto Raptors ellen, 139-98-ra győzött a csapat, Zion Williamson 16 pontot, 8 lepattanót és 9 asszisztot tett a közösbe. A mérkőzés után megkérdezték, fog-e valamikor indulni az All-Star gála zsákolóversenyén, s elmondta, ha beválasztják, akkor örömmel, de ha nem, akkor ebben a versenyszámban sem lép parkettre. A csatár ugyanakkor hozzátette, mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a következő évben őt is behívák az álomcsapatba. A Pelicans egyébiránt még nagy célokat tűzhet ki a szezonra, jelenleg a nyugati főcsoport ötödik helyén állnak és vezetik a dél-nyugati divíziót.

Tovább nehezedik a Philadelphia 76ers helyzete, ugyanis Joel Embiid hosszú távú sérülése után most Tyrese Maxey nem léphetett pályára ma hajnalban a Brookly Nets elleni vesztes találkozó során, hiszen bekerült az NBA agyrázkódási protokollja alá, ezt Nick Nurse, a csapat vezetőedzője erősítette meg. 

Adrian Wojnarowski (ESPN) adta hírül, hogy az Atlanta Hawkstól a közelmúltban távozó Patty Mills a Miami Heathez írt alá a szezon végéig. A veterán ausztrál irányító eddig 19 meccsen lépett pályára az idény során, ezeken 10,6 perc alatt 2,7 pontot átlagolt.

(Borítókép: Tim Heitman/Getty Images)

Videók