Dirk Nowitzkiért bejelentkezett a Bayern München!

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) friss bajnoka a Dallas Mavericks elveszítheti egyik legjobb játékosát, ugyanis a Bayern München bejelentkezett Dirk Nowitzkiért. Az üzlet csak akkor jöhet létre, ha nem kötik meg az új kollektív szerződést.


A 2010/2011-es szezon nagydöntőjének legértékesebb játékosává választott, Dirk Nowitzki egyre közelebb kerül a Bayern Münchenhez. Mint ismert az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) is lejár a működéshez szükséges kollektív szerződés és a felek, még nem tudtak megállapodni, sőt egyes hírek szerint az NFL után itt is kizárás, azaz lockout lehet.

A jelenlegi megállapodás június 30-án jár le, addig kell megegyeznie a feleknek, ha ez nem történik meg, akkor bejelentik a lockoutot és elkezdődik a pereskedés, amely az NFL-ből kiindulva hosszú hónapokig is eltarthat. Az új megállapodást megnehezítheti David Stern (az NBA biztosa) radikális fizetéscsökkentésének tervezete. A 30 csapat 2.1 milliárd dollárt (!) költ a játékosok fizetésére, ebből 800 millió dollárt szeretne lecsípni a biztos, ami nem nyerte el a játékos-szakszervezet (NBPA) tetszését.

Nos, a kizárás esetén a játékosok szabad-ügynökké válnak és bárhova igazolhatnak. A würzburg-i születésű Dirk Nowitzki ezt kihasználva haza igazolna és a Bayern Münchenben kosarazna egy szezont.

Egy apró érdekesség. A Los Angeles Lakers sztárját, Kobe Bryantet a kínai Guangdong Southern Tigers igazolná le. A dongguan-i alakulat az elmúlt négy szezon bajnokának (összesen 7 arany) vallhatja magát.

Videók