Detroitban új korszak kezdődik, egy sportmániás kezébe került a Pistons

Hivatalosan is bejelentették, hogy Tom Gores lett az észak-amerikai profi kosárlabdaligában szereplő Detroit Pistons új tulajdonosa. A milliárdos üzletember Karen Davidson-tól vette meg a csapatot.


Megoldódott a Detroit Pistons anyagi helyzete, ugyanis Karen Davidson tulajdonos mindenben megállapodott a milliárdos üzletemberrel, Tom Goresszal. Az egykori tulaj minél hamarabb túl akart adni a franchise-on, ugyanis férje 2009-ben elhunyt és egyedül nem tudta irányítani a Pistonst, amely közel 100 milliódolláros veszteséget termelt, igaz a 2009-es szezonban nagyjából 31.8 millió dolláros bevétellel zárt.

Az új tulajdonos igazi mániákus, legalábbis ezt állítja magáról Tom Gores. A Forbes listáján a 132. helyen található (2.4 milliárd dolláros vagyonnal) Gores belegyezett abba, hogy nem csak a franchise-t, de a csapat otthonát a The Palace of Auburn Hillst és a DTE Energy Music Theatret is megvásárolja. Arról nem tájékoztatták a médiát, hogy pontosan mennyit fizetett Gores a csapatét, de a Forbes felmérése szerint a Detroit Pistons jelenlegi értéke 360 millió dollár.

Gores nem tétlenkedett sokáig, ugyanis június 5-én menesztette a csapat vezetőedzőjét, John Kuestert.

Videók