Csodát tett James - egyenlített a Cavaliers!

Természetesen LeBron James vezérletével óriási tettet hajtott végre a Cleveland Cavaliers. Az ohioi csapat az NBA nagydöntőjének hatodik meccsén végig vezetett a visszatérő Draymond Greent bevető Golden State Warriors ellen, és 1-3-ról 3-3-ra egyenlített.


 Az NBA nagydöntó 6. mérkőzésén a Cleveland Cavaliers 115-101-re verte a Golden State Warriorst, LeBron James 41 pontot dobott, 1966 óta ez az első csapat amely 1-3-ról kiharcolta a 7. meccset, amelyet magyar idő szerint vasárnapról hétfőre virradóra játszanak.

 
A Cavaliers mindvégig kézben tartotta a meccset, és már 22 ponttal is vezetett az első félidőben. A harmadik negyedben 24 pont volt az első bajnoki címükre hajtó hazaiak előnye, ám a címvédő egy 10-0-ás rohammal ismét nyílttá tette a meccset. A Cleveland szupersztárja, LeBron James - akárcsak az előző találkozón - 41 ponttal zárt, legutóbb Shaquille O'Nealnek sikerült az a bravúr, hogy egy fináléban egymás után kétszer is 40 pont fölé jusson. A 31 éves James a negyedik szakaszban sorozatban 18 pontot szórt.
 
Az oaklandieknél az elmúlt két alapszakasz legjobbjává választott Stephen Curry 30 pontig jutott, de bő négy perccel a vége előtt kipontozódott, majd heves reklamálásáért és fogvédője földhöz vágásáért kiállították - pályafutása során először.
 
A Warriorsból - amely először volt 20 pontos hátrányban az első negyed után ebben a szezonban - Klay Thompson 25 pontot dobott, a többi három kezdőember, azaz Draymond Green, Andre Iguodala és Harrison Barnes összesen 13 pontig jutott.
 
A hetedik, mindent eldöntő mérkőzést magyar idő szerint hétfőre virradóra rendezik Oaklandben. Az NBA történetében eddig két csapat egyenlített 1-3-as állásról a döntőben: 1951-ben a New York Knicks, 1966-ban pedig a Los Angeles Lakers ,,támadt fel". De fordítani egyikük sem tudott, az NBA történetében egyébként 32 olyan nagydöntő volt, amikor a végső győztes 3-1-re vezetett.
 
A statisztikák alapján a mindent eldöntő hetedik mérkőzésen a Golden State az esélyes, ugyanis a nagydöntőkben 15 hazai siker mellett mindössze 3 vendég győzelem született ilyen esetben. Szintén az oaklandiek mellett szól, hogy Steve Kerr - aki játékosként ötszörös, edzőként egyszeres bajnok - irányítása alatt az elmúlt két szezonban még nem volt példa arra, hogy a gárda sorozatban három mérkőzésen kapjon ki.
 
 
 
NBA, döntő, 6. mérkőzés:
Cleveland Cavaliers-Golden State Warriors 115-101 (31-11, 28-32, 21-28, 35-30)
A legjobb dobók: James 41, Irving 23, T. Thompson 15, ill. Curry 30, K. Thompson 25, Barbosa 14
 
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-3

Videók