Az NBA sztárja lett Európa legjobbja

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Dallas Mavericks csapatkapitánya, Dirk Nowitzki lett a 2011-es esztendő legjobb férfi kosárlabdázója Európában. A német erőcsatár második alkalommal lett a kontinens legjobbja.


Dirk Nowitzki lett a 2011-es esztendő legjobb férfi kosárlabdázója Európában. A FIBA 2005 után második alkalommal választotta meg az erőcsatárt a kontinens legjobb kosárlabdázójának, akkor a német válogatottal Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett. Az előző szezonban a Dallas Mavericks játékosa szinte mindent besöpört. Az NBA bajnoki címe mellett a nagydöntő legértékesebb játékosának is őt választották meg, ezen felül ő kapta meg a kosárlabdázók Oscar-díját. Érdekesség, hogy a harminchárom esztendős kosaras a tavalyi szezon rájátszásában 27.7 pontot átlagolt.

Nowitzki a szavazáson a spanyol Juan Carlos Navarrót (FC Barcelona) és az amerikai származású, de macedón nemzetiségű Bo McCalebbet (Montepaschi Siena) előzte meg. Érdekesség Nowitzkivel kapcsolatban, hogy ő volt az első európai játékos, aki megkapta az ESPY Awardot, vagyis a szervezetnék ő lett az NBA előző szezonjának legjobb játékosa.

Videók