Antetokounmpo 40 éves rekordot állított be az NBA-ben

1982 óta nem volt példa hasonlóra.


 Néhány nappal azt követően, hogy a Milwaukee Bucks vereséget szenvedett a Chicago Bullstól, sikeresen legyőzték a Timberwolves gárdáját.

A két meccsen közös az, hogy a görög Giannis Antetokounmpo hatalmas teljesítményt tett le az asztalra. A Bulls ellen 45 pontot szerzett, 22 lepattanót szedett és kiosztott 7 gólpasszt. A csapat ennek ellenére kikapott, azonban a Minnesota ellen fordult a kocka.

A csapat nyert, Anteto pedig újfent varázsolt. 43 pontot szerzett, 20-at lepattanózott és 5 asszisztot jegyzett.

A görög ezzel bejelentkezett az MVP-címért és egyértelművé tette, hogy egy teljesen más szintet képvisel.

Ami pedig a rekordokat illeti… Anteto ezzel a két meccsel olyan könyvbe írta be magát, ahol 40 éve nem volt feljegyzés. 1982 óta nem volt példa arra, hogy egy játékos két egymást követő meccsen elérje a 40 pontot és a 20 lepattanót, akkor ez Moses Malone-nak sikerült.

Továbbá Wilt Chamberlain és Elgin Baylor után Anteto a harmadik olyan játékos, akinek sikerült kétszer egymás után 40+20+5-ös statisztikai mutatót villantania. Ilyenre 1966 óta nem volt példa.

A játékos elmondta, nagy megtiszteltetés neki ekkora nevekkel egy lapon lenni, viszont a csapat sikere az elsődleges számára, ez az oka annak, hogy feszegeti a határait.

Fotó: Stacy Revere/Getty Images

 

Videók