A Mavs győzelmével elit klubhoz csatlakozott Nowitzki

A hatodik játékos, aki elérte ezt a mérföldkövet.


A Dallas Mavericks 16-17-re javította mérlegét hajnalban, amikor 122-119-re verték a New Orleans Pelicans-t. Azonban ez a siker nem is igazán a csapat évét teszi szebb megvilágításba, ugyanis ezzel a győzelemmel Dirk Nowitzki ért el egy hatalmas mérföldkövet. Nowitzki a hatodik játékos, aki 900 győzelmet szerzett az NBA-ben.
 
Idén, már a 21. szezonját taposó német kosárlabdázót egy boka sérülés hátráltatta. Mindössze hat mérkőzésen léphetett pályára, melyeken 3 pontot átlagolt 8.6 perc alatt. A New Orleans elleni győzelem során is mindössze 11 percet töltött a parkettán. Ez alatt 7 pontig 2 lopásig és 3 bloggik jutott.
 
Nowitzki nagyon szép karriert tudhat maga mögött. 2001-től 2015-ig minden évben nevezték az All Star csapatba, kivéve a 2012-2013 szezonban, amikor sérülések hátráltatták. Ez alatt számos alkalommal vezette rájátszásba a Mavs-t, beleértve a 2011-es bajnoki győzelmüket. A német hosszú NBA karrierjének minden évét Dallasban töltötte, és ez a kitartás segített neki belépni ebbe az elit klubba most. Olyan klasszisokhoz csatlakozott ezzel, mint Kareem Abdul-Jabbar, Robert Parish, Tim Duncan, John Stockton és Karl Malone. Eddig csak Kareem, Parish és Duncan érte el az 1000 győzelmes álomhatárt, de ezt valószínűleg Nowitzki sem érheti el.

Videók