Szégyen! A bálványt csak a pénz foglalkoztatja

Az észak-amerikai profi baseballbajnokságban (MLB) szereplő, Los Angeles Angels of Anaheim az évtized igazolását hajtotta végre. A kaliforniai alakulat, ugyanis szerződtette Albert Pujolst. Az egyes védő egy 10 éves 254 millió dolláros szerződésre mondott igent.


Mindenek felett áll a pénz! A klubhűséget a szurkolók iránti tiszteletet is meglehet venni, legalábbis az észak-amerikai profi baseballbajnokság (MLB). A Sports Illustrated és a Sporting News által az évtized legjobb játékosának megválasztott Albert Pujols elhagyta a St. Louis Cardinals csapatát, amelyet 1999-es draftolása óta erősített. Természetesen a missouri-i alakulat megpróbálta meggyőzni a harmincegy esztendős egyes védőt, hogy maradjon a csapatnál és náluk fejezze be profi pályafutását.

A címvédő egy 10 éves valamivel több mint 200 millió dolláros ajánlatot tett Pujols-nak, aki kétszer nyert World Seriest a csapattal, de a védő szinte gondolkodás nélkül visszadobta a szerződéstervezetet, mondván alacsony a fizetése.

Pujols-t egyébként is elismerik a ligában, de az idei World Series-ben rekordok sokaságát (Reggie Jackson '1977' és Babe Ruth '1926, 1928' után a harmadik olyan játékos, aki a World Series-ben három home runt ütött egy mérkőzésen. Továbbá a legtöbb ütés: 5; a legtöbb RBI: 6; a legtöbb bázisfutás: 14) felállító védőnek még inkább megdobta az árát a nagydöntőben nyújtott teljesítménye. Az első ajánlatot a Miami Marlins-tól kapta meg Pujols, de a csekély 213 millió dolláros szerződés sem nyerte el a tetszését. Az ajánlat elutasítása után a floridai alakulat kihátrált az üzletből.

Pujols végül is megtalálta álmai csapatát, pontosabban fizetését. A Los Angeles Angels of Anaheim egy 10 éves 254 (!) millió dolláros szerződést  tett le az asztalra, amelyet annak rendje és módja szerint el is fogadott az egyes védő. Az új szerződésének köszönhetően Pujols a világ egyik legjobban fizetett sportolója lett, ugyanis a bónuszokkal és a szponzori juttatásokkal együtt egy szezonban 30-40 millió dollárt kereshet majd.

A Los Angeles Angels of Anaheim 2002-ben, még Anaheim Angels néven megnyerte a World Seriest. A csapat jelenlegi nevét 2005-ben vette fel, azóta négyszer szerepelt a rájátszásban, de sosem jutott el a döntőig, sőt az első kőrből is csak kétszer ment tovább. A Los Angelesszel kapcsolatos hír még, hogy szerződtették, C. J. Wilsont. A dobó egy 5 éves 77.5 millió dolláros szerződést kötött az alakulattal. Érdekesség, hogy Wilsont és Pujolst együtt mutatták be.

A liga történelmének legnagyobb szerződése a New York Yankees és a liga legjobb játékosának, Alex Rodriguez-nek  nevéhez fűződik. A harminchat esztendős hármas védő 2008-ban egy 10 éves 275 millió dolláros szerződésre mondott igent. Érdekesség, hogy Rodriguez a különböző jutalékokkal együtt egy szezonért 32 millió dollárt kap.

Videók