MLB: Pujols súlyos sérülést szenvedett!

Súlyos csuklósérülést szenvedett az észak-amerikai baseballbajnokság (MLB) egyik legjobb játékosa, Albert Pujols. A St. Louis Cardinals egyes védője múlt hét vasárnap sérült meg a Kansas City Royals ellen.


Múlt hét vasárnap rendezték meg a St. Louis Cardinals – Kansas City Royals mérkőzést, amelyet 5-4-re a Missouti-i alakulat nyert meg. A „Bíborosok ” nem örülhettek felhőtlenül a győzelemnek, ugyanis a csapat legjobb játékosa, Albert Pujols súlyos sérülést szenvedett. Az egyes védő a hatodik inningben összeütközött csapattársával, Pete Kozmával és a Royals külsősével, Wilson Betemittel.

A harmincegy esztendős Pujols, akinek a szezon végén lejár a szerződése és nem hajlik a hosszabbításra hétfőn járt orvosi vizsgálaton. Az MRI és a CT teszt után kiderült, hogy Pujols-nak eltörött a bal csuklója. A dominikai származású játékos, akit hat alkalommal választották meg az év támadójának (a saját posztján) hat hetet kell kihagynia.

A 2011-es szezonban 73 mérkőzésen lépett pályára, ezalatt 78 pontot szerzett, nem mellesleg 45 alkalommal pontot érő ütése is volt.

Érdekesség, hogy Pujols nélkül a Cardinals kedden 10-2-re kikapott a Philadelphia Phillies-től.

Videók