MLB: újabb sztárjátékos neve került fel a doppinglistára!

A Milwaukee Brewers sztárja, Ryan Braun ugyan tagadja, hogy doppingszert használt volna a múlt télen, de azt elismerte, hogy kapcsolatban állt a PED doktorral.


Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Miami New Times hatalmas botrányt robbantott ki. Az oldal nyilvánosságra hozta, hogy egy Miamiban található klinika több élsportolót is teljesítményfokozó gyógyszerekkel (PED) látott el.

A klinika vezetője, Anthony Bosch volt, aki természetesen listát vezetett azokról a sportolókról, akik igénybe vették a segítségét. Nos, a lista folyamatosan gyarapodik, legutóbb a Milwaukee Brewers sztárját, Ryan Braunt vádolták meg azzal, hogy Bosch páciense volt.

Braun kiadott egy hivatalos közleményt, amelyben elismerte, hogy üzleti kapcsolatban állt Boschhal, de tavaly télen nem használt semmilyen teljesítményfokozó gyógyszert. A sztárjátékos közleményében arra is kitért, hogy tavaly a liga 50 mérkőzésről eltiltotta őt, miután megbukott a doppingteszten, de a balkülsős fellebbezet az ítélet ellen és ekkor vette fel a kapcsolatot Boschhal, aki segített neki elrendezni az ügyét.

Érdekesség, hogy az MLB történelmében Braun volt az első olyan játékos, aki megnyert a liga ellen egy fellebbezést. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a huszonkilenc esztendős baseballost abban az évben a Nemzeti Liga legértékesebb játékosának választották meg.

Érdekesség, hogy a Yahoo! Sports információi szerint Braun nem szerepel az úgynevezett PED-listán. A nyomozás természetesen még csak most kezdődött el, de a jelek szerint több sztárjátékos karrierje is veszélyben van.

Videók