MLB: sérült, de egy 29 milliárdos szerződést kötött a sztárjátékos!

Az észak-amerikai baseballbajnokság (MLB) legjobban fizetett dobója lesz Felix Hernandez, aki egy 135.5 millió dolláros szerződést kötött a Seattle Marinersszel.


A doppingbotrány mellett most már Felix Hernandez elképesztő szerződéséről is ”csámcsoghatnak” a baseballszurkolók és szakértők. Az észak-amerikai baseballbajnokság (MLB) egyik legjobb dobójának tartott játékos meghosszabbította a szerződését a Seattle Marinersszel A huszonhat esztendős venezuelai baseballosnak a 2014-es szezon után jár le a jelenlegi kontraktusa, de a Mariners vezetősége tisztában volt azzal, hogy most kell lépnie a játékos ügyében.

A mostani megállapodás szerint 2013-ban 19.5, míg 2014-ben 20 millió dollárt fog keresni. Nos, Hernandez egy öt éves 135.5 millió dolláros (29 milliárd forint) szerződésre bólintott rá. A hivatalos tájékoztatás szerint a megállapodást még a szezon kezdete előtt aláírják a felek. Abban a pillanatban, amikor életbe lép az új szerződés, ”King Felix” a liga legjobban fizetett dobója lesz a maga 27.1 millió dolláros keresetével.

A liga történelmében csak egy dobó keresett ennél többet. A legendás Roger Clemens a 2007-es idényért 28 millió dollárt kapott a New York Yankees-től. Fontos megjegyezni Hernandezzel kapcsolatban, hogy már most könyöksérüléssel bajlódik és több szakértő is úgy véli, hogy nem fog negyvenéves koráig játszani, sőt talán az új szerződését sem tudja majd kitölteni.

Videók