MLB: Pujols rekordjai, a Cardinals kiütötte a Rangers-t

A World Series harmadik mérkőzésén a St. Louis Cardinals idegenben ütötte ki a Texas Rangers csapatát. A mérkőzés legjobbja Albert Pujols volt, aki egymaga tíz pontban volt benne. Összesítésben ismét a Cardinals vezet.


A World Series harmadik mérkőzésének 1-1-es döntetlennel vágtak neki a St. Louis Cardinals és a Texas Rangers játékosai. A döntő első arlingtoni összecsapásán csordultig megtelt a Rangers otthona a Rangers Ballpark. Érdekesség, hogy a mérkőzést megtekintette az Amerikai Egyesült Államok 43. elnöke, George W. Bush, illetve a Dallas Mavericks sztárja, Dirk Nowitzki is. A német kosaras végezte el a kezdődobást.

A St. Louis rögtön az első inningben elhallgatta a hazai szurkolókat, ugyanis Allen Craig a szokásoknak megfelelően főszerepet vállalva home runt ütött. A következő pontokra egészen a negyedik felvonásig kellett várni, ekkor a vendégek és a hazaiak is pontgyártásba kezdtek. A Cardinals kezdett jobban, ugyanis David Freese ütése után Matt Holliday futott pontot, majd Freese, Lance Berkman és Yadier Molina is pontot szerzett, ezzel a St. Louis 5-0-ra vezetett. A Rangers nem adta fel és két home runnal (Michael Young, Nelson Cruz - HR-jéből Adrian Beltre is pontot futott) jelezte, hogy a vendégek, még nem nyerték meg az összecsapást.

Az ötödik inningben először villant Albert Pujols. A „Fehérek” ötösén kívül Holliday és Berkman is pontot futott. A Rangers 8-3-ról Elvis Andrus, Josh Hamilton és Young pontjaival feljött 8-6-ra. A hatodik felvonásban Pujols home runt ütött, amelynek következtében Ryan Theriot és Rafael Furcal is pontot szerzett, ezen felül Holliday is tesztelte a home plate anyagát. A hetedik inningben Pujols ismét home runt ütött és ezúttal sem egyedül szerzett pontot, ugyanis Craig is „hazaért”. A felvonásban a Rangers-ből Beltre futott haza. A Cardinals 14-7-ről várhatta az utolsó két inninget. A Rangers, már nem szerzett több pontot, a Cardinals-ból, azonban Daniel Descalso és Pujols is hazafutott, sőt az „ötös” ismét home runt ütött.

Albert Pujols a mérkőzést négy futott ponttal és hat runa batted innel zárta. A harmincegy esztendős dominikai sztár Reggie Jackson (1977) és Babe Ruth (1926, 1928) után a harmadik olyan játékos, aki a World Series-ben három home runt ütött egy mérkőzésen. További Pujols rekordok a World Series-ben. A legtöbb ütés (5), a legtöbb RBI (6) és a legtöbb bázisfutás (14) mindet a mai találkozón érte el. Borítékolható, ha a St. Louis Cardinals nyeri meg a World Series-t, akkor Pujols lesz a döntő legértékesebb játékosa.

World Series 3. mérkőzés:
Texas Rangers – St. Louis Cardinals 7-16
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1-2

 

Videók