MLB: megszületett a történelmi szerződés!

Az észak-amerikai baseballbajnokság (MLB) egyik legjobb dobója, Felix Hernandez aláírta új szerződését a Seattle Marinersszel, ezzel történelmet írt.


A várakozásoknak megfelelően Felix Hernandez elfogadta a Seattle Mariners szerződésajánlatát, így az észak-amerikai baseballbajnokság (MLB) egyik legjobb dobója marad a washingtoni együttesnél. A sztárjátékos egy hét éves megállapodást kötött a Marinersszel, amelynek értelmében 175 millió dollárt fog keresni. Érdekesség, hogy a baseball történelmében ez a legnagyobb szerződés, amelyet egy dobó kötött!

Az új kontraktus már a mostani szezonban életbe lép, pedig Hernandez előző megállapodásából még két év hátra volt. Nos, a dobó az elkövetkezendő két szezonban 47 milliót fog keresni, ez 6.5 millió dollárral több, mint amelyet az előző kontraktusa garantált neki. Hernandez 2015-ben 24, 2016-ban 25, 2017-ben és 2018-ban 26, míg a szerződése utolsó évében 27 millió dollárral lesz gazdagabb.

A megállapodás magában foglalja a nyolcadik évet is, de ez csakis abban az esetben léphet életbe, ha a dobó könyökét nem kell megműteni a pályafutása alatt! Fontos megemlíteni a bónuszokat. Hernandez minden egyes All-Star szereplésért, Gold Gloves (posztjának legjobb támadója) és MVP díjért komoly összeget vehet majd fel, ezen felül mindegyedik Cy Young Award (a liga legjobb dobója) után 200 ezer dollárt fog kapni.

Videók