MLB: Hamilton vezetésével nyertek a texasi „Rangerek”

A World Series második felvonását is St. Louis-ban rendezték meg, ezúttal a Texas Rangers nyert, így összesítésben kiegyenlített az arlingtoni alakulat. A találkozót az utolsó, azaz a kilencedik inningben fordították meg Josh Hamiltonék.


Kedden a St. Louis Cardinals győzelmével vette kezdetét a világ legnézettebb sportjának az észak-amerikai profi baseballbajnokságnak (MLB) a nagydöntője a World Series. A szerdai második felvonást  a Texas Rangers nyerte meg, amely az utolsó inningben fordította meg a mérkőzést.

A két csapat első mérkőzéséhez képest kevesebb pont született, ezen felül a találkozó utolsó három inningjében futottak pontokat a csapatok. A hetedik felvonásban a csereként beálló, Allen Craig ütéséből az első mérkőzésen is pontot futó David Freese szerezte meg a vezetést a Cardinals-nak. Érdekesség, hogy az első mérkőzés hatodik inningjében is hasonlóképen szerzett pontokat a hazai alkulat.

A St. Louis a nyolcadik inningben sikeresen megvédte home platejét, így a Rangers mindent egy lapra feltéve rohamozott az utolsó játékrészben. A vendégek egyik legjobb játékosa, Josh Hamilton feláldozta magát a csapatért, amikor jobbra ütötte a labdát (a védők elkapták, így ő kiesett), de Ian Kinsler hazafutott, így a Rangers kiegyenlített.

A pont megszerzése előtt a Cardinals ásza, Albert Pujols hibázott egy nagyot. Hamilton ütését a külsősök összeszedték, majd Pujols-nak dobták a labdát, de az egyes védő nem tudta megfogni azt, így jutott el a harmadik bázisra, Elvis Andrus – míg Kinsler a home platere –. A győzelmet Michael Young ütése után Andrus szerezte meg.

A Cardinals legjobb játékosának a hibája két pontot és vereséget jelentett. A 107. World Series harmadik mérkőzését október 22-én a Rangers Ballpark-ban rendezik meg. Érdekesség, hogy a következő három találkozót a Rangers játssza otthon.

World Series 2. mérkőzés:
St. Louis Cardinals – Texas Rangers 1-2
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1-1

 

Videók