MLB: Fordulatos előmérkőzések

Öt nap múlva elkezdődik az amerikai profi baseball-bajnokság 112. szezonja. A világ legnézettebb ligája két előmérkőzéssel ”melegített” a nagy rajtra. Az Oakland Athletics a Seattle Mariners ellen mérkőzött.


Mind a két összecsapást Tokióban (Tokyo Dome) rendezték meg. Az első mérkőzést hihetetlen izgalmak után a Seattle Mariners nyerte meg. Az első három inningben egyik csapat sem szerzett pontokat, majd a negyedik játékrészben Dustin Ackley home runjával előnybe került a Seattle. Az Oakland Athletics, még ebben az inningben kiegyenlített.

Kurt Suzuki ütése után Cliff Pennington érte el a Mariners hazai bázisát (home plate). A rendes játékidőben (9 inning) több pont már nem született, így következhetett a hosszabbítás. A 11. felvonásban előbb Brendan Ryan, majd Ackley is pontot szerzett, így a Seattle 3-1-re megnyerte a találkozót. Az első összecsapást 44,227 néző tekintette meg.

A két csapat másik mérkőzésén az Oakland diadalmaskodott. Az első hat inningben pont nélkül maradtak csapatok, majd a hetedik felvonásban három hazafutást ütöttek a játékosok. A vezetést Justin Smoak home runjával a Seattle szerezte meg, majd az Athletics-ből Yoenis Cespedes és Josh Reddick is hazafutott. Az előbbi ütése után, még Suzuki is elérte a Mariners hazai bázisát, így az Oakland 3-1-re vezetett a 7. játékrész után. A 4-1-es végeredményt a 8. inningben Jonny Gomes állította be. Érdekesség, hogy a balkülsős is home runt ütött.

Az alapszakasz április 4-én veszi kezdetét, addig a csapatok továbbra is az edzőtáborokban ütögetik a labdát. Érdekesség, hogy az Oakland és a Seattle április 6-án és 7-én is játszik egymás ellen. Mind a két mérkőzést Oaklandben rendezik meg.

Videók