MLB: Az eső volt az úr, Hamiltonék és Pujolsék is pihenhetnek

Szerdán rendezték volna meg a World Series hatodik mérkőzését, azonban a St. Louis-ban uralkodó időjárás miatt el kellett halasztani a találkozót. A liga döntése értelmében a döntő a hetedik mérkőzéssel folytatódik.


Olyan dolog történt a világ legnézettebb sportjának, az észak-amerikai profi baseballbajnokságnak (MLB) a nagydöntőjén a World Seriesen, amelyre 1986 óta nem volt példa. A finálé hatodik összecsapást a heves esőzés miatt el kellett halasztani. St. Louis-ban napok óta borús az idő, a szerdai mérkőzésen is csak a kezdő dobásig jutottak a felek. A liga döntése értelmében a hetedik összecsapással folytatódik a döntő.

Összesítésben 3-2-re a Texas Rangers vezet, így egyetlen győzelem választja el Josh Hamiltonékat a Commissioner's Trophy-tól, amely a franchise első bajnoki címe lenne. Természetesen az Albert Pujols vezette St. Louis Cardinalst sem szabad leírni, amely 11. bajnoki címére pályázik.

Visszatérve az elhalasztásokra. Az 1986-os World Series hetedik összecsapást egy nappal el kellett halasztani, így a New York Mets október 26-án szerezte meg fennállása második bajnoki címét. A fináléban a Boston Red Soxot múlta felül. Érdekesség, hogy a mostani két napos szünet 1989 óta a leghosszabb eltérés két mérkőzés között. A huszonkét évvel ezelőtti döntőben a San Francisco-i földrengés miatt a második és a harmadik találkozó között 11 nap telt el. A Giants ellenfele az Oakland Athletics volt, amely 4-0-ra megnyerte a döntőt. Az volt az Athletics eddigi utolsó World Series győzelme. Érdekesség, hogy a mostani szezonban több mint 50 mérkőzést halasztottak el, amelyre 1997 óta nem volt példa.

A 107. World Series eredményei:
1. október 19.: St. Louis Cardinals – Texas Rangers (Busch Stadion) 3-2
2. október 20.: St. Louis Cardinals – Texas Rangers (Busch Stadion) 1-2
3. október 22.: Texas Rangers – St. Louis Cardinals (Rangers Ballpark) 7-16
4. október 23.: Texas Rangers – St. Louis Cardinals (Rangers Ballpark) 4-0
5. október 24.: Texas Rangers – St. Louis Cardinals (Rangers Ballpark) 4-2
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-2

 

Videók